Uutiset

18.3. Einari Stylman: OK

Einari Stylmanin esikoisalbumi OK on julkaistu tänään 18. maaliskuuta. Stylmanin viime vuosina ilmestyneet toismaailmalliset singlejulkaisut ovat nostaneet odotuksia laulaja-lauluntekijän debyyttilevyä kohtaan, ja nyt artisti on valmis astumaan albumimittaan.

OK soi artistin aiempia julkaisuja sähköisemmin ja herkemmin. Omaääniset laulut ovat imeneet sävyjä elektronisen musiikin eri laidoilta. Henkilökohtaisissa teksteissä rakkauden ja luopumisen teemat kietoutuvat kiehtovasti astronomiaan sekä teknologisiin utopioihin ja dystopioihin.

”2010-luvun loppu oli levotonta aikaa. Yritin kovasti ymmärtää elämän mysteereitä ja kohtasin kosmisen kokoluokan tunnemyrskyjä. Tuosta ajasta syntyi albumillinen eräänlaista tieteisautofiktiota. OK tutkailee maailmaa kyborgin näkökulmasta. Kaikista meistähän on pikkuhiljaa muovautunut ainakin alkeellisia sellaisia. Mutta miten orastava kyborgius vaikuttaa tunteiden käsittelyyn ja todellisuuden kohtaamiseen?”, pohtii Stylman.

“Albumin avainteema on hyväksyntä. Elämä kuljettaa eteen lukemattomia ympäristöjä, hetkiä ja tapahtumia, joita ei voi ymmärtää eikä hallita. On ihan ok toivoa, pelätä, rakastua, surra, antaa mennä. Kaikki tunteet ovat sallittuja. Kaikki on ok”, artisti valottaa. Maaginen mutta samastuttava albumi puhuttelee, koskettaa ja tanssittaa.

Levyn ovat tuottaneet Tuomas Ilmavirta ja Einari Stylman. Kaksi kappaleista on kirjoitettu yhdessä Ruusut-sanoittaja Lauri Levolan kanssa.

Stylman aloittaa levyjulkkarikiertueensa huhtikuussa uuden yhtyeensä kanssa. Yhtyeessä soittavat Juha Kuoppala, Arto Kostet ja Harri Lind. Aiemmin Stylman on julkaissut soolosinglejensä lisäksi levyn Lopunajan mies -yhtyeen solistina ja soittanut sekä The Holyn että Death Hawksin live-kokoonpanoissa.

OK-kevätkiertue:
La 2.4. Torvi, Lahti
Pe 8.4. Korjaamo, Helsinki
La 9.4. Jyrock, Jyväskylä
Su 17.4. Olympia, Tampere
Pe 29.4. Suisto, Hämeenlinna

3.9. En kestä kylmää lailla ahvenen – Sepikka-debyytti on julkaistuSepikka on saapunut Suomen musiikkikentälle vakuuttavasti. Singleillään laajasti ihastusta herättänyt artisti on nyt valmis siirtymään albumimittaan. Sepikan odotettu on nimeltään En kestä kylmää lailla ahvenen ja se julkaistaan tänään 3. syyskuuta. Julkaisusta käynnistyy myös suurimmat kaupungit kattava syyskiertue.

Sepikan omaleimainen maailma vetää puoleensa. Kiehtovat ja samastuttavat tekstit pakottavat kuuntelemaan. “Eniten mua ottaa päähän liian innokkaat ahertajat, jotka haluavat näyttää kaikille mikä on epämukavuusalue ja kuinka tärkee syväl’ siel’ on silloin tällöin piipahdella”, lauletaan Liian innokkaat -kappaleessa. Levyn avausraidalla puolestaan pohditaan nykyelämää: “Kai mun hytinä jossain kerrostaloasunnossa on sama kuin mitä ahven tuntee jäisessä vedessä.”

Levyn pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen. Lauluissa kuuluu kuitenkin myös luonnon ihastelu ja ystävyyden fiilistely. “Näissä lauluissa kaikuvat erämaiden tuulet, myrskyssä kaatuvat valtavat puunrungot sekä päivästä toiseen hektisenä ympärillämme pyörivä maailma. Levyllä on joukko luontolauluja, lauluja ystävyydestä, ja sitten sellaisia lauluja, joissa menestyshakuinen yhteiskunta luo yksilölle suorituspaineita ja turhautuneisuuden tunnetta”, artisti kuvailee levykokonaisuutta.

En kestä kylmää lailla ahvenen on kuunneltavissa digitaalisissa musiikkipalveluissa. Levy julkaistaan myös vinyylinä – saatavana levykaupoista kautta maan.

29.4. Sepikka julkaisee uutta musiikkiaViime vuoden lopulla Muistan sen kesän -singlellään ihastusta herättänyt Sepikka julkaisee uutta musiikkia huomenna 30. huhtikuuta. Single Juoksee, juoksee ennakoi artistin syyskuussa ilmestyvää En kestä kylmää lailla ahvenen -esikoisalbumia. Sepikan omaleimaisessa maailmassa samastutaan eläimiin, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme. Vahvana pohjavireenä on turhautuminen yhteiskunnan tehokkuusajatteluun ja luonnon hyväksikäyttämiseen. Juoksee, juoksee kommentoi suorituskeskeistä yhteiskuntaa ja sen aiheuttamaa turhautumista: “Maailma pyörii silmis, ei täst oo saanu oikein koskaan mitään irti, mut silti vaan juoksen. Maisemat vaan ohi vilisee, ei kai niistä kuulu nauttii, ei ei ei.” Miksi tarvitsisi olla jatkuvasti veren maku suussa, jos ilmankin pärjäisi? Sepikka kysyy. Artisti on rakentanut itselleen uniikin maailman myös musiikillisesti: avaraan ja rosoiseen yhtyesointiin yhdistellään sample-estetiikkaa sekä klassisia instrumentteja. Jouset, torvet ja pianot soivat isosti ja paikoin rikkonaisesti. Sepikka-artistinimen takana on The Scenes -yhtyeestäkin tuttu Joni Seppänen, joka päätti omistautua muutama vuosi sitten ainoastaan musiikille. Hän muutti kotikaupungistaan Oulusta Rovaniemelle kirjoittamaan lauluja ja etsimään inspiraatiota Lapin maisemista. Sittemmin Helsinkiin asettunut Sepikka on julkaissut aiemmin singlen Muistan sen kesän sekä kolme omakustannesingleä.

27.11. M.dulor ja Sepikka yhteistyöhön“Luonnon jengi – niin kuin ketut, linnut, jänikset ja nämä – hoitaa asiat kyllä pirusti paremmin kuin me ihmiset. Harvoin ne pistää ympäristöä palautumattoman surkeaan jamaan.”

Joni Seppänen päätti omistautua muutama vuosi sitten ainoastaan musiikille. Hän muutti kotikaupungistaan Oulusta Rovaniemelle kirjoittamaan lauluja ja etsimään inspiraatiota Lapin maisemista. Syntyi artisti nimeltä Sepikka, jonka omaleimaisessa maailmassa moikkaillaan tuntureille, jäädään jumiin hullun metson saartamaan mökkiin, ihastellaan nokkelia eläimiä, ylistetään ystävyyttä ja tehdään tarkkanäköisiä havaintoja ihmisistä ja ajastamme.

“Musiikissani kuuluu jylhä pohjoinen erämaaluonto, mutta myös ympäristömme paskomisesta kumpuava vitutus”, sittemmin Helsinkiin asettunut Sepikka kiteyttää. Artisti on rakentanut itselleen uniikin maailman myös musiikillisesti: avaraan ja rosoiseen yhtyesointiin yhdistellään sample-estetiikkaa sekä klassisia instrumentteja.

M.dulor julkaisee Sepikan uuden singlen Muistan sen kesän tänään 27. marraskuuta. Sepikka viimeistelee parhaillaan vuonna 2021 ilmestyvää esikoisalbumiaan. Joni Seppänen soittaa myös The Scenes -yhtyeessä.

28.8. Vuoret palaa – M.dulor julkaisee yhtyeen uuden singlen

Vuonna 2018 julkaistulla Portti-esikoisalbumillaan vaihtoehtoisen kitararockin ystäviä hurmannut ja hämmentänyt Vuoret julkaisee uutta musiikkia. Elo-syyskuun vaihteessa ilmestyvä tupla-A-puolisingle Sotaunia/Muutoksia esittelee yhtyeestä uusia puolia, mutta ei välttämättä kerro mitään tulevasta.

“Single on oma itsenäinen teoksensa, jonka kumpikin kappale on meille jotain uutta. Nämä ovat polkuja, jotka eivät ehkä johda mihinkään. Sotaunia soi lempeämmin kuin mikään aiemmin nauhoittamamme, Muutoksia on puolestaan Vuorten näkemys apokalyptisesta, esiteollisesta ja mahdollisesti jopa tanssittavasta kitararockista vuonna 2020”, yhtye kertoo.

Portti-albumia ylistettiin paitsi sen toismaailmallisesta soinnista, myös sanoituksista, joissa urbaani romantiikka ja vaihtoehtoiset todellisuudet kohtasivat epätyypillisistä näkökulmista maailmaa tarkkailevan yhteiskuntakriittisen katseen. Single on samaa jatkumoa.

“Ylisukupolviset traumat ja järkyttävällä nopeudella tapahtuva maailman mullistuminen ovat singlen teema. Emme ole vannomassa ettemme tekisi joskus taas rakkauslauluja, mutta tällä hetkellä muut asiat tuntuvat tärkeämmiltä.”

Single on Vuorille sekä uusi alku että yhden aikakauden loppu. Sotaunia on ensimmäinen Vuoret-kappale, jonka laulaa yhtyeen vakituinen ulkojäsen Minna Sihvonen, ja julkaisun myötä yhtye jättää myös hyvästit kitaristi Sami Nissiselle.

“Sotaunia oli Samin läksiäislahja yhtyeelle, eikä sen hienompaa lahjaa voisi toivoa. Single on tämän myötä katkeransuloinen ja todella tärkeän tuntuinen välietappi meille.”

Sotaunia julkaistaan musiikkipalveluissa 28. elokuuta ja Muutoksia 4. syyskuuta. Sotaunien julkaisupäivänä ensi-iltansa saa myös animaatio- ja videotaiteilija Taija Goldblattin kappaleeseen tekemä video. Sotaunia/Muutoksia-single julkaistaan 7-tuumaisena vinyylinä myöhemmin syksyllä.

21.8. Antti Poudalta uutta musiikkia

Antti Pouta julkaisee uuden singlen perjantaina 21. elokuuta. Auringonpimennys on toinen lohkaisu vuoden 2021 alussa ilmestyvältä Välivuodet-albumilta.

”Tänä keväänä on tullut eteen tilanne, jossa on ollut pakko pysähtyä. Sen myötä moni on muuttanut elämänsä suunnan, saattanut aloittaa uuden harrastuksen, ollut yhteydessä vanhaan tuttuun, tai tehnyt keskeneräisen projektin valmiiksi. Mutta moni on myös ajautunut umpikujaan, luhistunut, tai menettänyt jotain tärkeää. Mennyt rajalle, ja sen yli. Havahtunut, ja kysynyt: missä nyt mennään? Auringonpimennys-kappale kuvastaa sellaista hetkeä, jolloin kaikki on näennäisesti hyvin. Ja yhtäkkiä pinnan alla torkkunut tulivuori aloittaakin purkautumisensa keskellä auringonpimennystä ihastelevaa ihmisjoukkoa”, Antti Pouta kuvailee kappaleen tunnelmia.

Myös Välivuodet-albumi liikkuu samojen teemojen parissa.

”Tämänkaltainen ulkopuolisuuden ja omasta elämästä irrallaan olemisen tunne on myös yksi Välivuodet-albumin keskeisiä teemoja. Välivuodet on itseään etsivän suuri lopputaistelu – täynnä julmaa yksinäisyyttä ja häilyvää mielenterveyttä. Ja jossa tukahdutettu sisimmän ääni koettaa huutaa: kuinka voit olla hyvä toiselle, ellet ole sitä itsellesikään”, Pouta kertoo.

Ensi vuonna julkaistava albumi jatkaa Poudan ja tuottaja Julius Maurasen yhteistyötä. Soololevynsä lisäksi Antti Pouta on säveltänyt aiemmin elokuvamusiikkia (esimerkiksi Päin Seinää, 2014, sekä lukuisia lyhytelokuvia). Antti Pouta tunnetaan myös Pariisin kevään kitaristina.

15.6. Pimeys lopettaa

2010-luvun tärkeisiin suomalaisyhtyeisiin lukeutuva Pimeys lopettaa toimintansa. Yhtye julkaisi urallaan neljä albumia, soitti satoja keikkoja ja valtasi oman tärkeän nurkkansa suomalaisten musiikinystävien sydämistä.

Tarina ei pääty kuitenkaan ihan vielä. Pimeys soittaa kesän ja alkusyksyn mittaan jäähyväiskiertueen, jonka keikkapäivät löytyvät Warner Music Liven sivuilta.

M.dulor on julkaissut Pimeyden kaikki levyt, joista kaksi yhdessä Sony Music Finlandin kanssa. Nyt myös Muut on jo menneet -esikoinen julkaistaan vinyylipainoksena. Levyn voi tilata julkaisupäiväksi kotiin LevykauppaÄxästä.

Pimeys nousi Suomen musiikkikartalle vuonna 2013 esikoislevyllään Muut on jo menneet. Yhtye nautti kriitikoiden arvostusta uransa alusta saakka ja kasvatti yleisöään levy levyltä. Jo kiitelty debyytti toi yhtyeelle Emma-ehdokkuuden. Vuonna 2015 julkaistu Aika tihentyy nosti Pimeyden myös laajemman yleisön tietoisuuteen: useammalla kappaleella radioaallot vallanneen albumin myötä yhtye kiersi Suomea ahkerasti, ja kiertue huipentui kaikkien suurimpien festivaalien lavoille. Silkkitie (2017) jäi bändin alkuperäiskokoonpanon viimeiseksi julkaisuksi rumpali Tuomo Laakson jätettyä yhtyeen albumin kiertueen jälkeen. Viime syksynä julkaistun Delta-levyn Joel Mäkinen, Pekka Nisu ja Jukkis Virtanen tekivät triona.

Yhteistyö Pimeyden kanssa on ollut merkittävä osa M.dulorin toimintaa viime vuosina. Cheers, mates! Lämmin kiitos.

15.5. Einari Stylman julkaisee uutta musiikkia

Einari Stylman julkaisee uuden singlen. Kappale on nimeltään Luotain ja se on kuultavissa musiikkipalveluissa perjantaista 15. toukokuuta alkaen. Luotain käsittelee ihmisyyden, luonnon ja teknologian kysymyksiä: kappale on sekä rakkauslaulu että pyyntö planeettamme puolesta.

”Laulun inspiraationa on toiminut Voyager I -luotaimen ystävänpäivänä 1990 ottama valokuva, viimeinen jonka se otti ennen kameroidensa sammumista. Kaikki maapallolla eläneet olennot samassa perhepotretissa, kuuden miljardin kilometrin päästä kuvattuna. Hieno kuva pienestä pisteestä. Ehkä tämä laulu on myös vähän kuin se Voyagerin mukana matkaava kultainen äänilevy. Minäkin haluaisin lähettää sen avaruuteen ja toivoa, että se kohtaisi jonkun viisaan entiteetin äänireseptorit. Mukana voisi olla saatekirje, jossa kerrottaisiin, että meidän planeettalaisilla on tällainen toive alkaa tulla toimeen keskenämme, muttemme oikein osaa”, Stylman kertoo kappaleen tunnelmista.

Luotain on ensimmäinen irrotus artistin loppuvuodesta julkaistavalta esikoislevyltä. Stylman on aiemmin julkaissut kolmen soolosinglensä lisäksi albumin Lopunajan mies -yhtyeen kanssa.

27.3. Antti Poudalta uusi single

Laulaja-lauluntekijä Antti Pouta julkaisee uutta musiikkia. 27. maaliskuuta julkaistava single Sanat ei auta yhtään on duetto kehutun esikoislevynsä viime vuonna julkaisseen Ylva Harun kanssa. Kappale on ensimmäinen irrotus Poudan toiselta levyltä.

Vuonna 2017 julkaistu Yhteys-debyyttialbumi nosti omaäänisen Antti Poudan Suomen mielenkiintoisimpien laulaja-lauluntekijöiden joukkoon. Poudan samastuttavat mutta yllättävistä kulmista maailmaa valottavat kappaleet herättivät ihastusta laajasti.

Soololevynsä lisäksi Antti Pouta on säveltänyt aiemmin elokuvamusiikkia (esimerkiksi Päin Seinää, 2014, sekä useita lyhytelokuvia). Lisäksi Pouta on julkaissut lukuisia levyjä Pariisin kevään jäsenenä.

20.9. Pimeys julkaisee uuden levyn

Pimeys julkaisee odotetun neljännen levynsä Delta 20. syyskuuta. Deltan laulut kertovat elämästä sen kaikissa väreissä: rakkaudesta, menetyksestä, surusta, juhlasta, epävarmuudesta, ahdistuksesta, kasvamisesta ja onnesta. Albumi esittelee uudistuneen Pimeyden ja sen on tuottanut Jussi Jaakonaho. Poikkeuksen muodostaa elokuun lopulta julkaistu single Pidä lujaa musta kii, joka tehtiin Lontoossa tuottaja Mikko Gordonin kanssa.

Levyn tekemiselle suunnan antoi rumpalin eroaminen yhtyeestä vain kaksi viikkoa ennen nauhoitusten alkua. ”Olimme tilanteessa, jossa olisimme voineet etsiä Pimeyteen uuden rumpalin ja jatkaa siitä, mihin viime levyn kiertueen päätyttyä jäätiin. Sen sijaan päätimme heittää kaiken ilmaan. Kävi niin, että kasvoimme kolmikkona vielä enemmän toisiimme kiinni ja täytimme tyhjän tilan orgaanisesti”, laulaja-kitaristi Pekka Nisu kuvailee. ”Muutos avasi tietä leikille ja kokeilulle. Tuottajamme Jussi Jaakonaho heitti liekkeihin bensaa, ja rohkaisi meitä”, laulaja-kosketinsoittaja Joel Mäkinen jatkaa.

Delta-albumilla Pimeys onkin harpannut suoraviivaisemmalle ja henkilökohtaisemmalle pelikentälle. Laulujen tarinat pohjautuvat omiin kokemuksiin ja ympäröivään elämänpiiriin. Myös yhtyeen pitkällä yhteistyöllä ja ystävyydellä oli tärkeä rooli uuden suunnan löytymisessä. ”Musiikissamme kuuluu kaikki yhdessä kokemamme ja se, millainen side meillä on keskenämme. Musiikin tekeminen yhdessä sytyttää meidät. Sen halusimme kuuluvan myös uudella albumillamme. Levynteko oli innostavaa, lapsellista, intensiivistä, herkkää, törkeää ja kaunista. Venytimme ääripäitä ja ihmettelimme. Nauratti ja itketti”, Nisu kertoo.

Välittömyys ja vapautuneisuus kuuluu myös levyltä – Pimeyden ydin hehkuu kirkkaana. Delta symboloi Pimeydelle uutta alkua. ”Delta viittaa muutokseen. Siihen, mitä jää jäljelle, kun jokin muuttuu, ja mitä siitä voi kasvaa. Delta on syntynyt vailla pelkoa. Se on vilpitön, suora, tunteellinen ja leikkisä albumi, jonka ovat tehneet kolme parasta ystävää”, yhtye kiteyttää.

Albumijulkaisun myötä Pimeys lähtee syyskiertueelle rumpali Oskari Järvisen ja kitaristi/kosketinsoittaja Antti Kokkolan vahvistamalla kokoonpanolla.

28.09. Tavastia, Helsinki
29.09. Patoklubi, Kouvola
04.10. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
05.10. 45 Special, Oulu
11.10. Freetime, Jyväskylä
12.10. Olympia, Tampere
13.12. Finlandia-klubi, Lahti
20.12. Kapsäkki, Helsinki (puoliakustinen)
21.12. Café Victor, Taidemuseo, Turku (puoliakustinen)

7.6. Matti Johannes Koivulta uutta musiikkia

Suomen laulaja-lauluntekijöiden kärkikaartiin lukeutuva Matti Johannes Koivu on julkaissut uuden singlen Tulevaisuus. Kappale on vahvatunnelmainen ajankuva tulevaisuudesta, joka näinä ilmastonmuutoksen ja poliittisen turbulenssin aikoina näyttää yhtäältä umpikujalta, toisaalta ainoalta toivonpilkahdukselta.

”Olin ilmastomarssilla muutamia kuukausia sitten ja näin eläkeläispariskunnan kävelevän ohitse. Nainen sanoi miehelleen: ´Menisivät Intiaan tai Nepaliin huutamaan.´ Kun ajattelen heidän irtisanoutuvaa maailmaansa ja täydellistä ymmärtämättömyyttään, toivon ettei tulevaisuus koskaan tulisi. Toisaalta muistelen hetkeä aikaisemmin torilla puhuneita lukiolaisia ja toivon, että tulevaisuus olisi jo täällä”, Koivu kertoo kappaleen teemasta.

Single enteilee uutta Matti Johannes Koivu -albumia, joka julkaistaan ensi syksynä. Levynjulkaisuun päättyy myös artistin pitkä hiljaiselo keikkarintamalla. Toistaiseksi varmistuneita esiintymisiä Koivun syyskiertueella ovat:

13.09. Suisto-klubi, Hämeenlinna
14.09. TTT-Klubi, Tampere
15.09. Pato-klubi, Kuusankoski
27.09. G Livelab, Helsinki
19.10. Hemingway´s, Jyväskylä
24.10. Teatteri Rio, Oulu
25.10. Ohjelmaravintola Maxim, Kuopio

Koivu on julkaissut aiemmin seitsemän soololevyä sekä neljä albumia Ultramariini-yhtyeen jäsenenä. Emma-ehdokkaana Koivu on ollut niin Toisen maailman nimi -soololevyllään kuin Ultramariinin Ydin-albumilla. Koivu on tehnyt viime vuosina kolme radiodokumenttisarjaa Yleisradiolle. Näistä uusin, ”Keskeneräisyyden historia”, lähetetään Yle radio yhdestä kesällä 2019.

17.5. Tähdet katoavat taivaalta, maalailee Dino Mansik

Dino Mansik julkaisee tänään 17. toukokuuta uuden singlen ”Taivaalta on tähdet kadonneet”. Mikko M. Koskisen ja Johanna Koskimon luotsaama turkulais-helsinkiläinen duo on julkaissut aiemmin kolme singleä, joita on kuvailtu niin dreampopiksi kuin elektroniseksi laajakangas-indieksi. Alkuvuodesta Dino Mansik bändeineen aktivoitui myös keikkalavoilla. Yhtyeen kevätkiertue päättyy Turun Kesärauha-festivaaleille kesäkuun puolivälissä, minkä jälkeen duo vetäytyy viimeistelemään esikoisalbumiaan.

Nyt julkaistava neljäs Dino Mansik -single pysäyttää kuuntelemaan: Taivaalta on tähdet kadonneet on tarttuva, vetoava ja koskettava poplaulu.

”Biisi kertoo ihmissuhdetilanteesta, jossa etsitään kipinää ja ihmetellään yhdessä miksi sen löytäminen on niin vaikeaa. Samalla kuitenkin pidetään mielessä se toivoa täynnä oleva tosiasia, että elämä menee silti aina eteenpäin vaikka olisi ihan pihalla siitä mitä on tapahtumassa.” Mikko M. Koskinen avaa kappaleen tunnelmia.

Singleen on tekeillä myös musiikkivideo. Ville Koivurannan ohjaus julkaistaan kesäkuussa.

5.4. Pimeydeltä uusi single

Uudistunut Pimeys teki alkuvuodesta vahvan paluun Eikö ne tiedä -singlellään. Nyt kevätkiertuettaan valmisteleva yhtye julkaisee uuden singlen. Perjantaina 5. huhtikuuta ilmestyvä Aave on toinen näyte syksyllä kokoonpanoaan päivittäneeltä popyhtyeeltä. Kappale kertoo rakkaudesta hyvään ystävään, joka käy sisäistä kamppailua.

“Olen ajoittain hyvin huolissani ystävästäni ja välillä tuntuu, että on mahdoton auttaa toista ihmisistä hänen yksityisissä ongelmissaan. Ainoa, mitä voi tehdä, on olla läsnä toiselle. Neuvominen ei auta. Itsellenikin on tuttua padota vaikeita tunteita sisälle, vetäytyä yksinäisyyteen ja jättää puhumatta asioista muille. Toivottavasti tämä biisi kannustaa meitä kaikkia puhumaan rohkeammin vaikeista asioista toisillemme. Olemme pelkoinemme ja toiveinemme kuitenkin hyvin samankaltaisia”, Joel Mäkinen kertoo Aave-singlestä.

Aave tuo uusia sävyjä Pimeyden musiikilliseen palettiin. Viime syksystä alkaen triona työskennellyt yhtye soi singlellään aiempaa elektronisemmin: tummana hehkuva Aave kutsuu tanssilattialle.

“Työskentelimme paljon syntetisaattorien, rumpukoneiden ja samplejen kanssa ja yhdistimme niitä perinteisempiin bändisoittimiin. Halusimme kappaleesta tanssittavan”, Mäkinen jatkaa.

Pimeys tekee keväällä studiotyöskentelyn lomassa myös tiiviin kiertueen.

18.04. Apollo Live Club, Turku
19.04. Klubi, Tampere
27.04. Nosturi, Helsinki
04.05. Ravintola Torvi, Lahti

25.1. Einari Stylman julkaisee uuden singlen

Miltä tuntuu kun muuri murtuu? Einari Stylman julkaisee tänään 25. tammikuuta uuden singlensä Berlin Parkplatz Disco. Kiihkeitä rytmejä ja herkkää tunnelmaa sykkivä kappale vie unenomaiselle matkalle murtuvien muurien aikaan. ”Berlin Parkplatz Disco on laulu ihmisten jälleennäkemisestä. Jaettu kaupunki tulee yhdeksi ja Trabantien radiot soivat samalla taajuudella. Ison diskopallon alla itketään ja tanssitaan”, Stylman avaa.

Single on toinen lohkaisu viime vuonna Energialuuranko-singlellään musiikkidiggareiden tietoisuuteen ponnistaneen artistin ensi syksynä julkaistavalta debyyttialbumilta. Nyt soolouraa luova Einari Stylman on vaikuttanut aiemmin muun muassa Lopunajan mies- ja Kaita Isäri Seppälä -yhtyeissä sekä The Holyn ja Death Hawksin keikkakokoonpanoissa.

Berlin Parkplatz Disco on mahdollista kuulla livenä seuraavan kerran lauantaina 16. helmikuuta, kun Einari Stylman esiintyy yhtyeineen Helsingin G Livelabissa.

11.1. Pimeys palaa uudistuneena

Sielukas popyhtye Pimeys julkaisee uutta musiikkia tänään perjantaina 11. tammikuuta. Yhtyeen tuore single Eikö ne tiedä on ensimmäinen näyte kolmihenkiseksi muuntautuneen Pimeyden uudistuneesta soundista. Syksyyn 2018 jatkuneen Silkkitie-kiertueen päätteeksi rumpali Tuomo Laakso jätti yhtyeen ja Pimeys päätti kääntää tilanteen vahvuudeksi. Yhtye on luonut nahkansa yhdessä tuottaja Jussi Jaakonahon kanssa ja löytänyt musiikkiinsa moderneja ja suoraviivaisempia sävyjä.

”Kokoonpanon muutos pakotti meidät uudistumaan ja lähdimme tutkimaan ennakkoluulottomasti uutta kolmihenkistä Pimeyttä. Koimme, että ilman rumpalia emme ole enää rock-bändi. Olkaamme siis jotain muuta”, yhtye kertoo. Uuden suunnan löydyttyä Pimeys on ollut tuottelias. ”Nyt musiikin kirjoittaminen ja äänittäminen on ollut todella inspiroitunutta ja vapauttavaa. Uusi Pimeys on sielukasta, henkilökohtaista ja tanssittavaa musiikkia”, yhtyeen biisinkirjoittajat Joel Mäkinen ja Pekka Nisu paljastavat.

Singlen yhteydessä julkaistaan myös Antti Kokkolan ohjaama musiikkivideo. ”Halusimme toteuttaa videon yhdellä otolla. Siinä oli paljon harjoittelemista ja monen pallon piti mennä samalla lyönnillä pussiin”, Pekka Nisu kertoo.

7.9. Ultramariinin Lasimeri-albumi on julkaistu

Ultramariini julkaisee tänään perjantaina 7. syyskuuta uuden albumin Lasimeri.

“…Lasimeri ei kuulosta lainkaan perinteiseltä comeback-levyltä. Se ei ole nostalginen albumi, jota pitäisi diggailla ymmärtäväisesti vanhojen muistojen vuoksi, eikä se totta vie kuulosta levyltä, josta aika olisi ajanut ohi. Päinvastoin, Ultramariini on tehnyt yhden vuoden 2018 parhaista kotimaisista albumeista.” – Antti Granlund, Soundi 7/2018

Lasimeri on Ultramariinin neljäs levy ja albumin tekotapa muodostui tärkeäksi osaksi levyn soundia.

“Halusimme levyn teossa korostaa kollektiivisuutta ja hetkessä elämistä. Spontaanius oli tärkeä osa äänitysprosessia ja luotimme usein ensimmäiseen intuitioon. Tätä kuvastaa hyvin esimerkiksi se, että kappaleiden sanoitukset kirjoitettiin usein juuri ennen kappaleen pohjaraitojen äänitystä – yritimme taltioida saman maailman tekstiin ja nauhoitettuun kappaleeseen. Tekemisen keskiössä olivat yhdessä luodut äänimaailmat, sointi, tunnelma ja hetkessä olemisen taianomaisuus”, yhtye kuvailee metodiaan.

Ultramariini palaa uuden julkaisun myötä myös esiintymislavoille ja tekee syksyn aikana vain tarkoin valitut viisi keikkaa sisältävän levynjulkaisukiertueen.

14.9. Tampere, Olympia
15.9. Oulu, 45 Special
6.10. Helsinki, On The Rocks
12.10. Hämeenlinna, Suisto
13.10. Lahti, Torvi

Kaksituhattaluvun alun Suomi-indien tunnetuimpiin nimiin lukeutuva Ultramariini on aiemmin julkaissut kolme kehuttua levyä, Juuri ja juuri olemassa (2003), Kevään ja kesän tähtikuvioita (2005) ja Ydin (2010) sekä minialbumin Kauempana kuin kuu (2006). Ultramariinin laulaja Matti Johannes Koivu on tehnyt merkittävän soolouran ja tunnetaan arvostettuna ja tuotteliaana laulaja-lauluntekijänä.

Lasimeri on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa.

1.6. Ultramariini julkaisee uutta musiikkia – yhtye palaa myös keikkalavoille

Ultramariini julkaisee uutta musiikkia vuosien hiljaiselon jälkeen. Yhtyeen uusi single on nimeltään Sointu ja se enteilee syyskuussa ilmestyvää albumia.

Kaksituhattaluvun alun Suomi-indien tunnetuimpiin nimiin lukeutuva Ultramariini on aiemmin julkaissut kolme kiiteltyä levyä, Juuri ja juuri olemassa (2003), Kevään ja kesän tähtikuvioita (2005) ja Ydin (2010) sekä minialbumin Kauempana kuin kuu (2006). Hämeenlinnalaislähtöisen Ultramariinin julkaisutauko ennätti venyä lähes kahdeksan vuoden mittaiseksi eikä yhtyettä ole nähty esiintymislavoillakaan kesän 2011 jälkeen. Nyt paluu on kuitenkin ajankohtainen.

”Inspiroiduimme yhtyesoitosta pitkästä aikaa, tuntui että meillä on vielä ainutlaatuinen näkökulma musiikintekemiseen. Mutta ei kyse ole pelkästä musiikista vaan myös ystävyydestä. Musiikki on meidän tapamme olla yhdessä”, yhtye kertoo.

Ultramariini tekee uuden levyn myötä paluun myös keikkalavoille. Tiivis syyskiertue käsittää vain rajatun määrän esiintymistä – liput ovat myynnissä nyt.

13.9. Turku, Gong
14.9. Tampere, Olympia
15.9. Oulu, 45 Special
6.10. Helsinki, On The Rocks
12.10. Hämeenlinna, Suisto
13.10. Lahti, Torvi

Ultramariinin laulaja Matti Johannes Koivu on tehnyt merkittävän soolouran ja tunnetaan arvostettuna ja tuotteliaana laulaja-lauluntekijänä.

Single Sointu on kuunneltavissa musiikkipalveluissa 1.6. alkaen.

26.1. Einari Stylman julkaisee esikoissinglensä

Nyt jo edesmenneen Lopunajan mies -yhtyeen vahvaäänisenä solistina Suomen musiikkikartalle ilmestynyt Einari Stylman on ollut viime aikoina säännöllinen näky mm. The Holyn ja Death Hawksin livekokoonpanoissa. Nyt on aika astua esiin sooloartistina. Einari Stylmanin esikoissingle on nimeltään Energialuuranko ja M.dulor julkaisee sen 26. tammikuuta 2018.

Muun muassa elektron, rytmimusiikin ja hiphopin sävyjä rockiin yhdistelevä artisti etsii musiikillaan uudenlaista kauneutta. Vahvatunnelmaiset laulut kurottavat kaukaisuuteen, mutta kiinnittyvät vakaasti ihmisyyteen.

”Mä näen nämä laulut ikään kuin avaruusluotaimina, jotka tekee kaukaiset ihmeet näkyviksi ja kurkkii mustiin aukkoihin. Ne etsii sitä pistettä missä unet muuttuu todellisuudeksi ja todellisuus uneksi, niin että ne molemmat ovat olemassa yhtä aikaa. Samalla ne vievät mukanaan myös viestiä ihmisyydestä, välittävät vilpittömiä tunteita jotka ei ole ajasta, paikasta tai kielestä kiinni”, Stylman valottaa.

Energialuuranko-singlen myötä Einari Stylman soittaa yhtyeensä kanssa kolme eksklusiivista keikkaa ennen studioon, uuden materiaalin äärelle vetäytymistä. Yhtyeessä soittavat pitkän linjan muusikot Niko Votkin (rummut), Arttu Hasu (basso), Mikko Virta (kitara) ja Juha Kuoppala (koskettimet).

Einari Stylman yhtyeineen livenä:
to 15.2. MARS-festivaali, Rytmikorjaamo, Seinäjoki
pe 16.2. Suisto-klubi, Hämeenlinna
la 17.2. Kuudes Linja, Helsinki

8.9. Matti Johannes Koivu versioi Satumaan Agents-kitaristi Esa Pulliaisen kanssa

”Satumaa, miten ajankohtainen laulu. Sitä lauletaan kummallakin puolella merta, valitettavasti. Unto Mononen kirjoitti sen melkein 70 vuotta sitten. Mikähän oli hänen Satumaansa rikkinäisessä ja sodan repimässä Suomessa? Minä tunnen oman satumaani vuonna 2017 ja lauloin siitä.”

Ajattelevana laulunkirjoittajana tunnettu Matti Johannes Koivu laajensi repertuaariaan radiodokumentaristiksi viime kesänä, kun YLE Radio 1 lähetti hänen ohjelmasarjansa ”Suomalaisten tulevaisuuksien historia”. Ohjelmassa Koivu pohti muun muassa valoisamman tulevaisuuden haikailua – monesta Koivun laulustakin tuttua teemaa.

”Tähän liittyy tulevaisuus. Tein ohjelmasarjan suomalaisista tulevaisuuksista ja niiden historiasta. Satumaa kuvastaa hyvin mennyttä vuosisataa. Se on ollut mielessä niillä, jotka muuttivat 60-luvulla peräpitäjistä kaupunkiin ja jättivät kaiken taakseen. Se on ollut mielessä niilläkin, jotka palasivat 90-luvulla katsomaan isänsä vanhaa kotipaikkaa tyhjenneellä maaseudulla. Ja nyt se on mielessä minulla, kun menen ympäri Suomea. Vuosikymmenet ja paikannimet vilisevät silmissä. Satumaa.”

”Ja kertoo se lapsistakin. Hiljaisista makuuhuoneista ja paljaista jaloista myllätyn peiton päällä. Sielläkin on Satumaa niille, jotka jo tietävät enemmän kuin tahtoisivat, mutta eivät haluaisi vielä kertoa. ”

Koivun Satumaa-tulkinta soi minimalistisesti. Kappaleella soittaa Koivun lisäksi ainoastaan Agents-kitaristi Esa Pulliainen.

”Sain esittää kappaleen suuren idolini Esa Pulliaisen kanssa. Hän on minulle suurin suomalainen muusikko. Ja niin Satumaa on monen unelman ja kuvitelman tulos. Yksinkertainen, ja juuri siksi se kertoo melkein kaikesta. Satumaa on kaunein laulu tulevaisuudesta”, Koivu kiteyttää.

1.9. Dino Mansik esittäytyy

Dino Mansik on raikas tulokas suomalaiseen musiikkitarjontaan. Mikko M. Koskisen (The Friend, Yournalist) ja Johanna Koskimon luotsaaman turkulais-helsinkiläisen dreampop-duon musiikki on puoleensavetävä yhdistelmä tarttuvia popkoukkuja, elektronisia äänimaisemia sekä elokuvallista tunnelmointia. Dino Mansik on kypsynyt hiljalleen studioprojektina, ja nyt aika on kypsä yhtyeen esikoissinglelle.

”Tehdessäni musiikkia parhaat fiilikset saa kun tajuaa tehneensä jonkun jutun mistä tietää, että tää on nyt SE. Fiilistä lisää kun saa ainakin sen hetken fiilistellä ja myhäillä, että kukaan muu ei tiedä tästä vielä. Oon todella iloinen, onnellinenkin, että tämä musiikki näkee vihdoinkin päivänvalon.” Mikko M. Koskinen tunnelmoi debyyttisinglen kynnyksellä.

”Koen, että jokaisessa kappaleessa pitää olla jokin tunne, ajatus joka vie eteenpäin. Tämä tunne mistä tiedän onko totta -biisissä kertoja tavallaan tutkii sitä tunnetta. Se on laulu siitä ihanasta epävarmuuden tunteesta, joka samaan aikaan saa sinut lentämään taivaisiin, mutta toisaalta vähän pelottaa kun ei tiedä miten päätyy takaisin maan pinnalle.” Koskinen kertoo Dino Mansikin esikoisjulkaisusta .

Samaan aikaan Tämä tunne mistä tiedän onko totta -singlen aikaan ilmestyy myös kappaleen video, jonka on ohjannut Ville Koivuranta. Tsekkaa video täältä.

31.7. Antti Poudan esikoislevy julkaistaan elokuussa

Antti Poudan esikoislevy julkaistaan elokuussa – levynjulkaisua juhlitaan Tavastialla 9.8.

Antti Pouta julkaisee esikoislevynsä keskiviikkona 9. elokuuta. Levy esittelee poikkeuksellisen kiinnostavan laulaja-lauluntekijän ja tukun vahvoja kappaleita. Poudan yhdessä tuottaja Julius Maurasen kanssa hioma musiikki on ainutlaatuinen yhdistelmä toiveikasta suomalais-melankoliaa ja modernia kansainvälistä sointia.

Myös Pariisin kevään riveistä tuttua Poutaa on verrattu niin nuoreen Pepe Willbergiin kuin Pave Maijaseen. Antti Pouta seisoo kuitenkin musiikillisesti omilla jaloillaan, ja omaääninen lauluntekijä vakuuttaa myös tekstittäjänä: Poudan kiehtovat sanoitukset ovat henkilökohtaisia ja samastuttavia. Tekstit valottavat maailmaa yllättävistä mutta tunnistettavista näkökulmista.

”Lauloin puhtaaksi pöydän, sinne rivien väleihin. Laulut on mulle tavallaan päiväkirjamerkintöjä ja Yhteys-levyn lauluihin mahtui paljon isoja hetkiä ja tuntemuksia. Tuntui hyvältä saada albumi valmiiksi, ja samalla paketoida tietty elämänvaihe päätökseen”, Pouta kertoo.

”Jälkikäteen ajateltuna olen erityisen ylpeä siitä, että tekstit ja levy kokonaisuudessaan, kaiken sen haikeuden ja draamankin keskellä, onnistuvat kantamaan sellaista toivon kipinää ja valoa.”

Antti Pouta lähtee levyn myötä kiertueelle. Yhtye koostuu kokeneista muusikoista: mukana ovat muun muassa Jari Salminen (Anna Puu, Poets of the Fall), Juho Kanervo (Saimaa, Laura Närhi) ja Jaakko Murros (Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta).

”Se fiilis, että saa omia lauluja vihdoin todella ulos ihmisten kuultavaksi, on äärimmäisen upea ja jännittävä, mutta parasta on päästä pian esittämään levyn biisejä kimpassa taitavan bändini kanssa. Uskon, että meillä on paljon annettavaa jengille ympäri maan!”

Poudan ja yhtyeen live-kunnon voi tarkistaa esimerkiksi Helsingin Tavastia-klubilla keskiviikkona 9. elokuuta Yhteys-levyn julkaisukeikalla. Tuoreimmat päivitykset keikkatilanteeseen löytyvät Hög Agencyn sivuilta.

17.2. Matti Johannes Koivu: Lähtölauluja

Matti Johannes Koivun seitsemäs sooloalbumi Lähtölauluja on julkaistu perjantaina 17. helmikuuta 2017.

Lähtölaulujen myötä Matti Johannes Koivun musiikillinen maisema tulee valmiiksi. Tuottaja Julius Maurasen kanssa rakennettu kokonaisuus on yksinkertainen, voimakas, moderni ja perinnetietoinen.

– Tässä kiteytyy vuosien yhteinen työ ja etsiminen. Lähtölauluja-levyn kanssa minulla on vihdoin sellainen tunne, että palaset ovat loksahtaneet saumattomasti yhteen. Myös levystä tähän asti saatu palaute on ollut hirmuisen positiivista, Matti Johannes iloitsee.

Lähtölauluja-albumin myötä Koivu lähtee kiertueelle uuden yhtyeensä kanssa. Kokoonpanon live-kunnon voi käydä kokemassa seuraavasti:
16.02. Tampere, Klubi
17.02. Helsinki, G Livelab (julkaisukeikka)
22.02. Sastamala, Sastamalan kirjasto (soolo)
24.02. Lahti, Katuklubi
27.02. Lahti, Radio- ja TV-museon avajaiset
03.03. Kuopio, Henry’s Pub
04.03. Jyväskylä, Lutakko
08.03. Joensuu, Hostina Piimälinna (lauluntekijäklubi, soolo)
10.03. Hämeenlinna, Suistoklubi
24.03. Oulu, Tuba (soolo)
– lisäyksiä tulossa –

9.12. Pimeys julkaisee uuden albumin alkuvuodesta 2017

Suomalaisen popin seuratuimpiin nuoremman polven yhtyeisiin lukeutuva Pimeys on saanut vielä nimeämättömän kolmannen albuminsa lähes valmiiksi ja se julkaistaan alkuvuodesta. Tänään ilmestyy levyn toinen single ”Ollaan hiljaa”, joka esittelee yhtyeen intensiivisemmän puolen. Pimeydessä kuullaan kahta solistia ja tällä kappaleella vokaaliosuudet hoitaa Joel Mäkinen.

”’Ollaan hiljaa’ syntyi viime keväänä vahvoissa fiiliksissä, kirpeässä kevätvalossa. Se syntyi kivuttomasti lyhyessä ajassa, kappale ikäänkuin sävelsi itse itsensä. ’Ollaan hiljaa’ kuvaa erään parisuhteen loppumista, helmikuista auringonvaloa, puolityhjää asuntoa, vapautta ja yksinäisyyttä”, Joel kertoo ja Pekka Nisu täydentää:”Kappaleessa oli heti tämä oma kiehuva tunnelmansa. Se on haikea ja kaunis. Siinä on vahvoja kuvia ja painavien rivien välissä paljon asiaa.”

Yhtyeen kolmas albumi on viittä vaille valmis, ja Pekka kuvailee albumin tematiikkaa seuraavasti: ”Tuleva levy on loppusuoralla, mikä on hienoa. Levy käsittelee ihmisenä olemisen elämänmittaista matkaa. Lauluja rakkaudesta, eletystä elämästä, ulkopuolisuudesta, epävarmuudesta ja yhteiskunnallisesta turhautumisesta. Musiikilla on minulle monia merkityksiä. Toisinaan se voi olla myös eskapismia. Huomaan kääntyväni sisäänpäin, kun ajat ovat kovat. Haluasin huutaa, mutta sen sijaan syntyy musiikkia, joka pyrkii kauneuteen. Se johtuu varmaan halusta tuntea auringonsäteet kasvoilla edes ohikiitävän hetken ajan.”

”Musiikillisesti olemme tavoittaneet uusia sävyjä. Bändi soittaa läpi levyn, mutta studiota on käytetty muutenkin kuin dokumentointiin. Pidän pop-musiikissa siitä, että se ei edes pyri mihinkään realistiseen kuulokuvaan. Sen sijaan luodaan kuvia unista, surrealistisia maalauksia ja elokuvien loppukohtauksia, joissa höyryjunat lentävät tulevaisuuteen. Olemme olleet vuoden päivät poissa aktiivisesta keikkailusta ja tuntuu ihmeelliseltä ja ihanalta, että estradien verhot ovat jälleen avautumassa.”

Ollaan hiljaa on kuultavissa musiikin suoratoistopalveluissa 9. joulukuuta alkaen.

18.11. Matti Johannes Koivu julkaisee uutta musiikkia

Suomalaisten laulaja-lauluntekijöiden kärkinimiin lukeutuva Matti Johannes Koivu palaa vakuuttavasti. Uusi single Siinä on rakkautesi antaa esimakua ensi vuoden alussa julkaistavalta albumilta, jolla kuullaan itsevarmaa, verevää ja koskettavaa artistia. Koivu kertoo uudesta singlestään:

”Olen tehnyt rakkauslaulun. Suuren, koska pienet rakkauslaulut ovat teeskentelyä. Rakkaus pelastaa ihmisiä. Presidentit vaihtuvat maailmalla, talous nousee ja sukeltaa, mutta jotkut asiat eivät koskaan muutu. Kurjinakin aikoina rakkaus syttyy joka ilta jossakin. Siihen ei tarvita kuin yksi ilta jossakin loukossa tai kadulla – karaokebaarissa tai vaikkapa grillin edessä. Olen optimisti tässä mielessä. Haluan uskoa loppuun asti, että se ilta tulee.”

Myös Ultramariini-yhtyeestä tuttu Matti Johannes Koivu on julkaissut aiemmin kuusi sooloalbumia ja yhden lastenlevyn. M.dulor julkaisee Koivun uuden albumin alkuvuodesta 2017. Levyn myötä Matti Johannes Koivu lähtee kiertueelle yhtyeensä kanssa. Single Siinä on rakkautesi on kuultavissa digitaalisissa musiikkipalveluissa 18. marraskuuta alkaen.

28.10. Antti Poudan uusi single Maaliskuu on julkaistu

Laulaja-lauluntekijä Antti Pouta on julkaissut tänään kolmannen singlensä. Maaliskuu sopii teemoiltaan myös marraskuuhun:

”Toiset rakastaa maaliskuuta, sitä, kun valon määrä kasvaa ja kevät on jo vierellä. Sitä vuosittaista lupausta kenties jostain paremmasta. Toisille maaliskuun ääripäät on musertavia. Ei silloin, eikä milloinkaan tee hyvää kenellekään olla liikaa yksinään”, Antti Pouta luonnehtii biisiä.

Maaliskuu ehti muhia tovin Poudan päässä – onhan kyseessä yksi Antin vanhimmista lauluista, jonka kypsyminen julkaisukuntoon otti aikansa.

”Lopullinen teksti syntyi vasta tavatessani miehen, joka halusi vain kuunnella musiikkia. Musiikin voima on suuri. Se voi olla koti, paras kaveri ja muuri”, Pouta summaa.

Maaliskuu on kuultavissa musiikin suoratoistopalveluissa.

6.9. Pimeys tarjoilee maistiaisen tulevalta levyltään

Kovassa nosteessa liitelevä Pimeys viimeistelee parhaillaan alkuvuodesta ilmestyvää kolmatta albumiaan. Sessioihin on tällä kertaa haettu lisävoimia Lontoosta saakka: ”Levytysstudiossa ovat yhtyeemme kanssa liekehtineet tuottaja Tuomas Ilmavirta (Ultramariini, Matti Johannes Koivu) sekä brittivahvistus, äänittäjä-miksaaja Mikko Gordon (mm. Thom Yorke, Gaz Coombes). Biisien kehittelyssä on ollut mukana myös suomalaisen rockin tuikkivasilmäinen hopeakettu, Riku Mattila (Sielun Veljet, Pyhimys, Ville Valo)”, yhtyeen toinen solisti ja kitaristi Pekka Nisu kertoo.

Uusi single “Viimeinen mahdollisuus kertoo epäonnisen rakkaustarinan, joka sijoittuu tuttuihin maisemiin. Ihminen ei voi omistaa toista, eivätkä asiat pysy paikoillaan pitämällä. Pimeyden keskellä on kuitenkin aina toivoa”, Nisu summaa.

Pimeyden edellinen levy Aika tihentyy julkaistiin tammikuussa 2015. Useammalla kappaleella radioaallot vallanneen albumin myötä yhtye keikkaili ahkerasti, kiertueen huipentuessa kaikkien suurimpien festivaalien lavoille.

5.8. Antti Poudalta uusi single

Laulaja-lauluntekijä Antti Poudan tänään julkaistu uusi single on nimeltään Sateenkaaren juurella. Pouta kuvailee loppukesän tunnelmaa henkivää kappaletta:

”Biisissä vaelletaan unenomaisella retkellä, jossa kaksi kulkijaa tajuaa ajautuneensa lopullisesti erilleen. Se on sitä elämän äkkipikaisuutta ja suuria kontrasteja. Toisinaan päivät päättyvät kyyneliin, mutta eivät maailmanloppuun”

Antti Pouta lähtee myös keikoille singlejulkaisun myötä. Ensimmäiset keikkauutiset päivittyvät Antin facebook-sivuille jo ensi viikolla.

Julkaisun kunniaksi Antti Pouta kokosi Spotify-soittolistan elokuun tunnelmista. Tsekkaa soittolista täältä.

13.5. M.dulor yhteistyöhön Antti Poudan kanssa

M.dulor julkaisee laulaja-lauluntekijä Antti Poudan ensisinglen Valkea valo tänään 13. toukokuuta. Myös Pariisin kevään riveistä tunnetun Antti Poudan lauluissa kuuluu kaikuja niin ajankohtaisesta anglo-amerikkalaisesta soinnista kuin ajattomista suomalaismelodioista.

Vaikka Antti onkin muusikkona konkari, astuminen esiin laulaja-lauluntekijänä on ollut iso juttu:

”Ensimmäisen soolosinglen julkaiseminen on monella tapaa uusi vaihe ja alku”, Pouta kertoo. ”Vaikka olenkin tehnyt omia äänityksiä ja soittohommia aina, niin tämä on ensimmäinen kerta kun astun yksin esiin.”

”Pariisin kevään kanssa keikkaillessa on päässyt kokemaan ja näkemään huikeita juttuja, ja sen myötä tavallaan kasvanut ja kypsynyt tähän pisteeseen jossa uskaltaa päästää ulos nämä omat laulut. Ja mikä tärkeintä, juuri sellaisena kun itse haluaa. Se fiilis, että saa omia lauluja vihdoin todella ulos ihmisten kuultavaksi, on äärimmäisen upea ja jännittävä”, Antti muotoilee fiiliksiään.

Aikaisemmasta elokuvamusiikkiin keskittyneestä Poudan omasta tuotannosta voidaan mainita esimerkkeinä Päin seinää (2014) sekä lukuisten lyhytelokuvien (mm. Korsoteoria, 2012) musiikin säveltäminen.

Valkea valo on kuunneltavissa suoratoistopalveluissa 13. toukokuuta alkaen. Antti Poudan debyyttialbumi julkaistaan syksyllä 2016.

30.10. Ihana Leijona esittäytyy

M.dulor aloittaa yhteistyön uuden artistin kanssa. Ihana Leijona julkaisee ensimmäisen singlensä “Syksy ei lopu koskaan” tänään 30. lokakuuta. Ihana Leijona –nimen takaa löytyy muun muassa Olavi Uusivirran yhtyeestä tuttu kitaristi Timo Kämäräinen. Nyt on aika astua esiin oman suomenkielisen yhtyeen keulakuvana.

”Olen tehnyt englanninkielistä musiikkia teini-iästä lähtien, todennäköisesti esikuvistani johtuen. Beatles, Wigwam ja muut vanhemmat englanniksi laulavat rock- ja progebändit olivat pentuna keskiössä ja loivat pohjaa sekä musiikilleni että lyriikoilleni. Pari vuotta sitten tuli tarve sanoa asioita, joille en löytänyt englanniksi sanoja. Kertoja ei ollut enää sama. Ja tälle kertojalle oli entistä tärkeämpää että viesti myös kuullaan”, Timo alias Ihana Leijona kertoo.

Ihana Leijona on paitsi Timo Kämäräisen oma “Ziggy Stardust”, myös piinkova yhtye. Bändissä soittavat Ihanan Leijonan lisäksi Risto Ylihärsilä, Olli Haavisto, Olli Krogerus sekä Jaakko Kämäräinen.

18.6. Pimeydellä kiireinen keikkakesä

Tammikuussa kehutun Aika tihentyy -levyn julkaissut suomirocktoivo Pimeys keikkailee kesällä aktiivisesti. Kovassa nosteessa olevan yhtyeen keikkakunnon voi käydä katsastamassa seuraavasti:

20.06. Valtteri Festival, Tampere
24.06. Provinssirock, Seinäjoki
27.06. Bättre Folk, Hailuoto
03.07. Tavastia, Helsinki
04.07. Ruisrock, Turku
10.07. Pihkuri, Viitasaari
11.07. Alpon Kesävestarit, Loimaa
11.07. Pori Jazz, Pori
17.07. Sunset Beach Party, Karkkila
18.07. Rock The Boat, Lahti
19.07. Ilosaarirock, Joensuu
24.07. Työväen Musiikkitapahtuma, Valkeakoski
31.07. On the Rocks, Helsinki
01.08. Vanhan Paukun Festivaali, Lapua
05.09. Kanneltalo, Helsinki
11.09. Torvi, Lahti
12.09. Seurahuone, Huittinen
19.09. Dynamo, Turku
25.09. Korjaamo, Helsinki

16.1. Pimeyden Aika tihentyy julkaistaan tänään

Kotimaisen kitarapopin uutta sukupolvea edustava Pimeys julkaisee odotetun toisen albuminsa ”Aika tihentyy” tänään 16. tammikuuta. Albumilta viime vuoden lopulla lohkaistu single ”Hetki vielä” on valloittanut jo radioaallot ja kuullaan myös tuoreen kotimaisen elokuvan ”Eila, Rampe ja Likka” tunnuskappaleena.

”Aika tihentyy” -levyn on tuottanut Tuomas Ilmavirta ja sen julkaisevat yhteistyössä M.dulor ja Sony Music Finland. Levyllä soittaa keikkailun ja yhdessäolon hioma, energinen ja sävykäs yhtye. Pimeys ottaa toisella levyllään askeleen kohti isompia lavoja. Tätä mieltä tuntuvat olevan myös kriitikot:

”Pimeys on suomirockin uusi voima.” Mikko Aaltonen, Helsingin Sanomat

“Kakkosalbumillaan Aika tihentyy Pimeys astuu loistavan loikan indiepoppareiden lukupiireistä kohti kotimaisen voimapopin terävintä kärkeä. [–] Hetki vielä on yksi komeimpia suomalaisia poppiralleja vuosiin, ainoastaan Egotrippi ja J. Karjalainen pystyvät samaan!” Aleksi Pahkala, Radio Helsinki

”’Aika tihentyy’ on levy, joka tullaan muistamaan yhtenä vuoden 2015 parhaista.” Markku Makkonen, Tamperelainen (viisi tähteä)

Yhtye itse kuvailee uutukaistaan monipuoliseksi ja intensiiviseksi.

”Huomattiin, että kakkoslevystämme on tulossa elinvoimainen, rönsyilevä, värikäs albumi – kuin renessanssiajan maalaus. Hyvän taideteoksen äärellä aika tihentyy, tulee eläneeksi enemmän. Kokemuksen jälkeen on väsynyt mutta kiitollinen olo.” kertoo lauluja-kosketinsoittaja Joel.

”Jos levyn kuunteleminen on parhaimmillaan aikaa tihentävä kokemus, niin sitä oli levyn tekokin. Tuli elettyä enemmän. Sukelsimme syvään päähän Pimeyden altaaseen etsiäksemme musiikkiimme uusia sävyjä. En malta odottaa, että päästään soittamaan näitä kappaleita ihmisille ympäri Suomea”, laulaja-kitaristi Pekka fiilistelee.

Pimeyden live-kunnon voi käydä toteamassa seuraavasti:

28.1. TAMPERE, Henry´s Pub
31.1. HELSINKI, Tavastia
7.2. HEINOLA, Tukkijätkä
23.2. HELSINKI, Kom-teatteri
5.3. KUOPIO, Henry´s Pub
6.3. JYVÄSKYLÄ, Freetime
12.3. HELSINKI, Henry´s Pub Helatorstai-klubi
24.4. LAHTI, Teatteri Vanha Juko
8.5. HÄMEENLINNA, Suisto
9.5. SEINÄJOKI, Bar 15
15.5. HELSINKI, Virgin Oil
16.5. SALO, Hometown

7.1.2015 Uutta Matti Johannes Koivulta 23.1.

Pidetty suomalainen tarinankertoja ja muusikko, Matti Johannes Koivu, julkaisee uuden albumin ”Kauneimmat meistä” 23. tammikuuta. Albumilta on kuultu jo kaksi radiosingleä, ”Emme muistele maanantaita” sekä ”Tyhjäksi jätetty”. Tulevalla levyllään Koivu yhdistää voimansa Emma-palkitun tuottajan, Tommi Vikstenin kanssa. Viksten on aiemmin tuottanut muun muassa J.Karjalaisen, Vesa-Matti Loirin ja Topi Sorsakosken levyjä.

”Kauneimmat meistä kertoo ystävyydestä”, Matti Johannes Koivu kertoo. ”Tässä vaiheessa elämää kaikilla tuntuu olevan niin kiire, että tärkeitä ihmisiä ei ehdi tavata niin usein kuin haluaisi. Heitä tosin ehtii ajatella enemmän – ja kirjoittaa heistä lauluja”, Koivu naurahtaa. ”Tällä levyllä on elämää ja haikeuden riemua”, Koivu kuvailee. ”Halusin tehdä lauluja, jotka tulevat lähelle kuulijaa. Sellaista musiikkia, että voi vain napata kitaran kaulaan ja alkaa laulaa.”

Keikoille Matti Johannes Koivu lähtee uuden yhtyeensä kanssa maaliskuussa.
“Odotan kevättä innolla, koska en ole tehnyt kiertuetta yhtyeen kanssa sitten kevään 2011. Nyt kasassa on paras yhtyeeni tähän asti ja materiaalia löytyy kuuden levyn edestä. Rakastan intiimien soolokeikkojen tekemistä, mutta on ihanaa päästä soittamaan kappaleita koko komeudessaan.”

16.10.2014 Pimeyden toinen albumi on nimeltään Aika tihentyy

Kotimaisen kitarapopin uutta sukupolvea edustava Pimeys julkaisee odotetun toisen albuminsa 16. tammikuuta. Levy on nimeltään Aika tihentyy ja se sisältää 11 uutta Pimeys-laulua.

”Levyllä lauletaan niin toiveista kuin peloistakin. On kiihkoa ja on kaipausta. Tunnelma on sellainen, että elämä tapahtuu tässä ja nyt. Juuri nyt, kaikissa väreissä. Toisaalta levyä tehdessä kulki mukana myös ajatus siitä, miten näkökulma muuttaa kokemusta. ’Totuuteen’ vaikuttaa se, minkälaisen linssin takaa ihminen asioita katsoo. Kokemusta muuttavat ajan kuluminen, ennakkoluulot ja odotukset. Ihastuminen tai vihastuminen”, yhtyeen laulaja-kitaristi Pekka kertoo albumin tunnelmasta.

”Huomattiin, että kakkoslevystämme on tulossa elinvoimainen, rönsyilevä, värikäs albumi – kuin renessanssiajan maalaus. Nimi Aika tihentyy poimittiin Nostokurjet-kappaleen kertosäkeestä, koska sen todettiin hyvin kuvailevan levyn meininkiä. Hyvän taideteoksen äärellä aika tihentyy, tulee eläneeksi enemmän. Kokemuksen jälkeen on väsynyt mutta kiitollinen olo.” kertoo lauluja-kosketinsoittaja Joel.

”Jos levyn kuunteleminen on parhaimmillaan aikaa tihentävä kokemus, niin sitä oli levyn tekokin. Tuli elettyä enemmän. Sukelsimme syvään päähän Pimeyden altaaseen etsiäksemme musiikkiimme uusia sävyjä. Viime kevät ja kesä kuluivat studiossa ja keikoilla. Silloinen luova ilmapiiri sekä ne valoisat vuodenajat kuuluvat levyllä ulospäinsuuntautuneisuutena ja energisyytenä. En malta odottaa, että päästään soittamaan näitä kappaleita ihmisille ympäri Suomea”, Pekka fiilistelee.

Aika tihentyy julkaistaan 16. tammikuuta ja levyn julkaisua juhlitaan Tavastialla 31. tammikuuta. Muut kevään keikat julkistetaan myöhemmin.

Ennakkomaistiaisia uudelta albumilta voi käydä kuuntelemassa loppuvuoden keikoilla:

05.12. Klubi, Tampere
10.12. Save The Arctic -klubi, Korjaamo, Helsinki
18.12. 45 Special, Oulu
19.12. Hometown, Salo
20.12. Klubi, Turku

16.10.2014 Pimeydeltä uusi albumi tammikuussa

Debyyttialbumillaan ”Muut on jo menneet” viime vuonna suomalaisen median ja yleisön hurmannut Pimeys viimeistelee parhaillaan odotettua toista albumiaan. Esimakua tulevalta levyltä antaa levyn toinen singlelohkaisu ”Hetki vielä”. Kappale kuullaan myös 26. joulukuuta ensi-iltansa saavan kotimaisen elokuvan ”Eila, Rampe ja Likka” tunnuskappaleena. ”Saimme elokuvan käsikirjoituksen ohjaaja Taru Mäkelältä ja luin sen kitara sylissä. Soittelin tarinaa lukiessani ja kuvittelin elokuvan kohtauksia ja rytmiä. Värejä ja kuvauspaikkoja”, Pimeyden kitaristi ja toinen laulaja Pekka Nisu kertoo kappaleen synnystä. ”Hetki vielä kertoo ajatuksista elämänmuutoksen kynnyksellä. Oma keskeneräisyys lisää epävarmuutta, mutta valintoja pitäisi tehdä. Tuttu ja turvallinen vetää puoleensa, mutta uusi päivä koittaa, halusi sitä tai ei. Kutkuttavaa, mutta myös pelottavaa.”

Juha Fiilinin Hetki vielä -singleen ohjaama video on katsottavissa ohesta. Pimeyden toinen albumi julkaistaan 16. tammikuuta 2015.

19.6.2014 Matti Johannes Koivulta uusi single

Matti Johannes Koivu julkaisee juhannuksen kynnyksellä uuden singlen ”Emme muistele maanantaita”. Kyseinen kappale antaa esimakua alkuvuodesta 2015 julkaistavalta, vielä nimeämättömältä uudelta albumilta.

Tulevalla levyllään Koivu yhdistää voimansa Emma-palkitun tuottajan Tommi Vikstenin kanssa. Aiemmin muun muassa J.Karjalaisen ja Vesa-Matti Loirin levyjä tuottanut Viksten on tuonut uusia sävyjä Matti Johannes Koivun musiikkiin. “Tommi on tuonut mukaan lisää elämää ja riemua, tämä kuuluu hyvin myös Emme muistele maanantaita -kappaleessa Mutta ei hän sentään kaikkea haikeutta ole onnistunut musiikistani poistamaan”, Koivu naurahtaa.

Uusi single Emme muistele maanantaita on saatavissa digitaalisesti 19. kesäkuuta alkaen.

30.5.2014 Pimeys julkaisee uuden singlen

Debyyttialbumillaan ”Muut on jo menneet” viime vuonna niin median kuin yleisönkin hurmannut Pimeys valmistelee parhaillaan toista albumiaan. Esimakua syksyllä 2014 julkaistavalta levyltä saadaan jo nyt, kun yhtye julkaisee levyn ensimmäisen singlen ”Salaisuus”. Kappale on saatavilla digikaupoista ja streaming-palveluista 30. toukokuuta alkaen.

”Halusimme julkaista vilpittömän positiivisen ja vapautuneen kappaleen”, Joel Mäkinen yhtyeestä kertoo, ”ovathan nämä määreet kuvanneet levymme tekoprosessiakin”. Pekka Nisu puolestaan lupailee tulevasta levystä vahvaa kokonaisuutta: ”Albumista tulee elämänmyönteinen ja värikylläinen. Levyllä kuullaan vapautunutta ja kilometrien hiomaa Pimeyttä. On huuliharppua ja urkua. On kitarasooloja ja stemmalaulua. Kaikkea kihelmöivää. Ja tietysti tarinoita, joissa seikkailevat ’sinä ja minä liikennevaloissa’.”

14.11.2013 M.dulor täyttää kymmenen vuotta

M.dulorin ensimmäinen albumijulkaisu, Ultramariinin esikoislevy Juuri ja juuri olemassa, ilmestyi kymmenen vuotta sitten 14. marraskuuta 2003.

M.dulor juhlistaa 10-vuotista taivaltaan julkaisemalla tulevan vuoden aikana valikoituja poimintoja artisteiltaan Souncloud-sivullaan. Luvassa on sekä harvemmin kuultuja albumi- ja ep-raitoja että aiemmin julkaisematonta materiaalia. Ensimmäisenä on vuorossa Pimeyden kappale Turku.

18.3.2013 Pimeys julkaisee uuden singlen

Pimeyden viime kesäkuussa julkaistu esikoissingle ”Elämä kiinnostaa” herätti runsaasti mielenkiintoa musiikkipiireissä. Pieneksi hitiksi noussut kappale sai paljon radiosoittoa ja valloitti myös kesäisillä klubeilla. Media ehti julistaa Pimeyden vuoden mielenkiintoisimmaksi debytantiksi ja yhtyeeltä odoteltiin innokkaasti uutta musiikkia. Pimeys suuntasi kuitenkin keikoille, ja syksyllä lavoilla nähtiin itsevarma yhtye. Pitkät talvi-illat yhtye vietti studiossa valmistellen esikoisalbumiaan.

Keväällä ilmestyvästä levystä on hiottu monimuotoinen kokonaisuus, kokoelma tuokiokuvia elämän antisankareiden ja myötäeläjien kertomuksista ja havainnoista.

Ennakkomaistiaisena albumilta Pimeys tarjoilee kuulaan, klassisen poplaulun nimeltään Pimeys. Uusi single on kuunneltavissa ilmaiseksi 18. maaliskuuta alkaen. Lopputalven valoisimman popkappaleen pääset kuuntelemaan täältä.

11.1.2013 Matti Johannes Koivulta uutta musiikkia

Matti Johannes Koivun neljäs omaa materiaalia sisältävä sooloalbumi julkaistaan maaliskuussa. Esimakua levyltä antaa tänään 11. tammikuuta ilmestyvä single Jos muutat mielesi. Kappale on saatavilla digikaupoista sekä kuunneltavissa Spotifyssa.

Tuleva albumi julkaistaan M.dulorin ja Sony Music Finlandin yhteistuotantona.

Matti Johannes Koivu on noussut kuin varkain laulaja-lauluntekijöidemme eturiviin. Hämeenlinnassa 1990-luvun puolivälissä alkanut laulujen kirjoittaminen johti soolouraan, jonka ensimmäinen albumi Puuhastellen ilmestyi vuonna 2006. Sitä ennen Koivun laulua oli jo kuultu Ultramariinin levyillä.

Kolmen perinteisen soololevyn lisäksi Koivulta on ilmestynyt lastenmusiikkilevy Topsi ja tohtori Koirasson sekä cover-albumi Irwin Goodmanin lauluja. Ultramariini on julkaissut neljä levyä.

Vuosien kuluminen ja elämän muuttuminen ovat muovanneet Matti Johannes Koivua. Hän ei epäröi kirjoittaa kappaleita yksinkertaisista mutta suurista aiheista, kuten menettämisen pelosta ja oman identiteetin muovautumisesta.

– Edellisen albumini teema oli paikan hakeminen maailmassa. Nyt kehitys vei kohti perusasioita. Uuden levyn teema on rakkaus läheisiini ja luontoon. Laulan halusta olla ja elää, siitä, miten pienet, tavalliset asiat ovat loppujen lopuksi hyvin suuria.

www.mattijohanneskoivu.fi

29.6.2012: Onko Pimeys kesän puhutuin debytantti?

M.dulor julkaisee Pimeys-yhtyeen esikoissinglen Elämä kiinnostaa. Pimeys on herättänyt runsaasti mielenkiintoa jo ennen ensimmäistäkään virallista julkaisua: “2000-luvun indierock, 1990-luvun vinkeä suomirock ja 1970-luvun proge sulautuvat yhteen Pimeys-yhtyeen käsittelyssä”, kuvailee verkkojulkaisu Nuorgam. Helsingin Sanomien Nyt-liite puolestaan nimittää yhtyettä kenties kevään puhutuimmaksi kotimaiseksi debytantiksi. Kappaletta on kuultu myös jo YleX:n tehobiisinä.Pimeys-yhtyeessä soittavat Pekka Nisu, Joel Mäkinen, Jukka-Pekka Virtanenja Tuomo Laakso. Kuuntele vastaansanomattoman tarttuva kappale täältä.

10.4.2012: Suvi Koivun esikoislevy julkaistaan 25.4.2012

Suvi Koivun helmikuun alussa julkaistu single Kaupunki on julma paikka esitteli omaleimaisen artistin, jonka musiikissa kuuluu kaikuja 80- ja 90-lukujen kirkkaasta ja tarttuvasta popista. Lisää on luvassa 25. huhtikuuta, jolloin julkaistaan Suvi Koivun esikoislevy Matkalla uuteen kaupunkiin. Vielä ennen tätä ilmestyy myös levyn toinen virallinen singlelohkaisu Helppo.Suvi Koivun musiikki on kypsynyt rauhassa. Vuodesta 2006 asti yhteistyötä tehneet Suvi ja kitaristi Ville Aalto ovat hioneet debyyttilevyn lauluja huolella. Tuloksena on modernin romanttista, ajatonta popmusiikkia, jota leimaavat Suvin vahva ääni, mieleenpainuvat laulumelodiat, helisevät kitarat ja napakat rytmit. Vahvan roolin ottavat myös tarinalliset, henkilökohtaiset sanoitukset.Linjakkaalla levyllä yhtye taipuu Kauan-kappaleen yksinkertaisen romanttisesta tunnelmasta Helppo-singlen tarttuvan energiseen kitarapoppiin ja päätösraitojen tunnelmalliseen äänimaalailuun.

27.2.2012: Matti Johannes Koivu kiertueelle Egotripin Knipin kanssa

Matti Johannes Koivu ja Egotripin toinen laulaja ja laulunkirjoittaja Knipi nousevat yhdessä lavalle kevään ”Koivu ja tähti” -kiertueellaan. Miehet kiertävät Suomea kahdeksan ainutkertaisen esiintymisen tiimoilta: luvassa on pelkistetysti sovitettuja yhteisesityksiä molempien artistien tuotannosta. Kiertueella kuullaan niin Matti Johannes Koivun lauluja kuin Knipin yhtyeelleen Egotripille ja myös muille artisteille säveltämiä kappaleita. Luvassa on myös aiemmin julkaisemattomia lauluja.Kiertue käynnistyy huhtikuun 18. päivä ja kattaa seuraavat paikkakunnat:
18.04. Hämeenlinna, Suisto
19.04. Oulu, Teatteri Rio
20.04. Kuopio, Henry´s Pub
21.04. Tampere, TTT-klubi
27.04. Pori, Kulttuurikulma
28.04. Helsinki, Aleksanterinteatteri
4.5. Turku, Klubi
5.5. Jyväskylä, Redneck

31.1.2012: Suvi Koivu ja M.dulor yhteistyöhön – debyyttisingle 6.2.

Suvi Koivun debyyttisingle Kaupunki on julma paikka ilmestyy maanantaina 6. helmikuuta. Julkaisu enteilee myöhemmin keväällä ilmestyvää albumia.Kaupunki on julma paikka -single esittelee omaleimaisen ja kiinnostavan artistin, jonka musiikissa kuuluu kaikuja 80- ja 90-luvuilta. Pääosissa ovat mieleenpainuvat laulumelodiat, helisevät kitarat, napakat rytmit ja henkilökohtaiset sanoitukset. Suvi Koivun musiikki on modernin romanttista ja ajatonta. Kaupunki on julma paikka on saatavilla digilatauksena 6.2. alkaen. Kappaleen voi kuunnella jo nyt täältä tai Suvi Koivun verkkosivuilta www.suvikoivu.fi.

14.10.2011: Matti Johannes Koivu Studio Kekkosen livesessiossa

Studio Kekkonenon aloittanut sarjan studiolla äänitettäviä ja videoitavia livesessioita. Sessioissa studiolla levyttäneet artistit esittävät ennen julkaisematonta tuotantoaan, akustisia maistiaisia tulevasta materiaalista, kokeellisia erikoisversioita vanhasta tai muuta julkaisemisen arvoiseksi kokemaansa.Matti Johannes Koivu yhtyeineen avaa sarjanToisen maailman nimi -albumilta viime metreillä pois jääneellä kappaleella Buddha. Katso video täältä.

15.9.2011: Matti Johannes Koivu päättää levykiertueensa komeasti

Maaliskuussa kiitellyn albumin Toisen maailman nimi julkaissut Matti Johannes Koivu päättää yli 50 esiintymistä sisältäneen levykiertueensa Helsingin uudelle Musiikkitalolle. Koivu kokoaa ensimmäistä kertaa Toisen maailman nimi -levyllä soittavan kokoonpanon yhteen ja esittää albumin kokonaisuudessaan. Mukana ovat Koivun live-yhtyettä (Antti Rajala, Tuomo Laakso, Tuomas Ilmavirta) täydentämässä kitaristi Timo Kämäräinen, basisti Juho Kanervo, pasunisti Jari Hongisto sekä jazz-muusikot Iro Haarla ja Ulf Krokfors. Konsertti on uskollinen levysovituksille, ja luvassa on niin akustisia tunnelmia kuin kymmenhenkisen yhtyeen rikasta sointia. Konsertti järjestetään 13.10. Helsingin Musiikkitalon Black Box -salissa. Yle televisioi esiintymisen. Lippuja voi ostaa täältä.

25.1.2011: Maistiaisia Matti Johannes Koivun uudelta levyltä

Kiinnostavimpiin suomalaisiin lauluntekijöihin lukeutuvan Matti Johannes Koivun viides soololevyn julkaistaan 16.3. Albumilla Toisen maailman nimi Koivu saa sovitus- ja soittoapua instrumentaali- ja taidemusiikin parissa pitkän uran tehneeltä Iro Haarlalta, jonka kanssa hän työskenteli puolitoista vuotta ennen varsinaisen levytysprosessin alkua. Yhteistyön hedelmiä voi käydä kuuntelemassa Matti Johannes Koivun kotisivulta, jossa on kuultavissa albumin kappale Nälkä. Aiemmin levyltä on julkaistu ennakkosingle 80-luvun lapset.Matti Johannes Koivu suuntaa levynjulkaisun myötä kiertueelle. Koivun voi nähdä esiintymislavoilla yksin tai yhtyeensä kanssa ainakin seuraavissa kaupungeissa:18.3. Pori, Monttu
19.3. Tampere, Telakka
23.3. Helsinki, Le Bonk
24.3. Kuopio, Henry’s Pub
31.3. Oulu, 45-Special
1.4. Rovaniemi, Comico
6.4. Hämeenlinna, Suisto-Klubi
8.4. Jyväskylä, Vakiopaine
9.4. Jyväskylä, Vakiopaine
11.4. Helsinki, KOM-ravintola
18.4. Lahti, Teatteri Vanha Juko
21.4. Joensuu, Wanha Jokela
14.5. Helsinki, Korjaamo
27.5. Tampere, Klubi
28.5. Turku, Klubi

25.1.2011: Matti Johannes Koivulta uusi levy

Matti Johannes Koivun viides sooloalbumi, Toisen maailman nimi, ilmestyy 16. maaliskuuta 2011. Koivun edellinen pitkäsoitto oli kevättalvella 2008 julkaistu, paljon huomiota kerännyt Irwin Goodmanin lauluja. Toisen maailman nimi sisältää kymmenen Matti Johannes Koivun säveltämää ja sanoittamaa kappaletta.Pitkään hiotulla albumilla popmusiikin helppous kohtaa haastavia ja paikoin epätodennäköisiäkin elementtejä. Herkimmillään musiikki soljuu harpun ja pianon säestyksellä, mutta myös sähkökitara kytketään albumilla päälle. Sovituksia levylle on kirjoittanut Iro Haarla. ECM Recordsin suojissa omaa musiikkiaan julkaiseva ja muun muassa Edward Vesalan kanssa tiivistä yhteistyötä tehnyt Haarla tuo soitto- ja sovitustaitonsa Matti Johannes Koivun valtakuntaan. Sanoituksissa Koivu piirtää tarkkanäköistä kuvaa aikamme ilmiöistä, kolmekymppisten sukupolvikokemuksista, pätkätyöläisten meditaatiohetkistä ja rakkaudesta sirpaloituvassa maailmassa.Ennakkomaistiaisena levyltä lohkaistaansingle 80-luvun lapset. Se on saatavilla verkkomusiikkikaupoista 9. helmikuuta alkaen. Kappaleen voi kuunnella jo nyt Matti Johannes Koivun verkkosivuilta.

17.12.2010: Ultramariinille menestystä vuosiäänestyksissä

Ultramariinin lokakuussa julkaistu Ydin-albumi on menestynyt mainiosti musiikkilehtien vuosiäänestyksissä. Soundi-lehden kriitikot äänestivät levyn vuoden kotimainen albumi -kategoriassa sijalle kuusi. Rumban toimittajat arvostivat albumin vielä korkeammalle äänestäen sen vuoden toiseksi parhaaksi kotimaiseksi julkaisuksi. Myös levyn molemmat singleraidat, Sävelet ja Hän haluaa heijastuksen, mahtuivat kärkikymmenikköön lehden Vuoden kotimainen kappale -äänestyksessä.

23.11.2010: Musiikkivideo Ultramariinin Sydämet-kappaleesta

Ultramariinin Ydin-albumin avausraidasta Sydämet on tehty musiikkivideo. Mahtavan dokumentaarisen videon on ohjannut Finn Andersson.Musiikkivideon voi katsoa täältä tai Ultramariinin kotisivuilta.

22.11.2010: Ydin Emma-ehdokkaaksi

Ultramariinin Ydin-albumi on valittu ehdolle Emma-palkinnon saajaksi kategoriassa Vuoden alternative/indie. Palkinnot jaetaan 9.12. Ydin soi viikolla 47 myös YleX:n viikon albumina.Kanavalla esitellään viikon aikana kuusi albumin kappaletta yhtyeen kommenttien saattelemana.

29.10.2010: Ydin albumilistalle!

Ultramariinin Ydin-albumi debytoi Suomen virallisella albumilistalla sijalla 35. Rumban kokoamalla musiikin erikoisliikkeiden myyntiin perustuvalla listallasijoitus oli hienosti neljäs.Myös kriitikot ovat ottaneet levyn suopeasti vastaan. Levyarvioita ja Ultramariinin viimeisimpiä kuulumisiä voi käydä lukemassa yhtyeen Facebook-sivulta.

8.10.2010: Ultramariinin Ydin tilattavissa ennakkoon

Ultramariinin kolmas pitkäsoitto julkaistaan keskiviikkona 20. lokakuuta. Levy on nimeltään Ydin ja se on kaikkien aikojen monipuolisinta Ultramariinia. Yhtye potkii, junnaa, maalailee ja kaiken kaikkiaan taitaa popmusiikin sävyt näkemyksellisemmin kuin koskaan. Musiikki on edelleen tarttuvaa ja suurelle kankaalle maalattua, mutta yksityiskohdat erottuvat nyt entistä tarkemmin.Levy on ennakkotilattavissa esimerkiksi seuraavista levykaupoista:
M.dulor
LevykauppaX
Stupido
Cdon.com

8.9.2010: Ultramariinin uusi albumi julkaistaan 20.10.2010

Ultramariini julkaisee kolmannen pitkäsoittonsa keskiviikkona 20. lokakuuta. Bändin itsensä tuottama ja äänittämä, Julius Maurasen miksaama ja Svante Forsbäckin masteroima levy on nimeltään Ydin.Ydintä edeltää levyn toinen virallinen singlelohkaisu Sävelet, joka on saatavilla verkkomusiikkikaupoista 22. syyskuuta. Biisi on kuultavissa ennakkoon myös yhtyeen nettisivuilla.Levynjulkaisun myötä yhtye katkaisee myös pitkän keikkataukonsa. Ultramariinin tähän mennessä varmistuneet esiintymiset syksylle 2010 ovat:
8.10. Jyväskylä, Lutakko
15.10. Hämeenlinna, Suisto-klubi
22.10. Tampere, Lost in Music / Jack the Rooster
10.11. Tampere, Yo-talo
11.11. Kuopio, Henry’s Pub
12.11. Turku, Klubi
25.11. Helsinki, Le Bonk

18.5.2010: Ultramariinilta uutta musiikkia

Ultramariini katkaisee vuosien mittaiseksi venyneen hiljaisuuden. Hän haluaa heijastuksen on hämeenlinnalaislähtöisen yhtyeen uusi single ja se enteilee syksyllä 2010 julkaistavaa kolmatta täysimittaista Ultramariini-albumia. Kappale on Ultramariinin omin voimin tuottama ja äänittämä, ja sen on miksannut Julius Mauranen.Ultramariinin esikoisalbumi Juuri ja juuri olemassa (2003) ja sitä seurannut Kevään ja kesän tähtikuvioita (2005) olivat arvostelumenestyksiä, joiden myötä yhtye soitti kymmeniä keikkoja ympäri Suomea. Vuonna 2006 ilmestyneen remix-levyn Kauempana kuin kuu myötä Ultramariini vetäytyi tauolle ja antoi tilaa yhtyeen laulajan Matti Johannes Koivun soolouralle.Hän haluaa heijastuksen on kuultavissa yhtyeen kotisivuilla osoitteessa www.ultramariini.fi ja ostettavissa verkkomusiikkikaupoista 26. toukokuuta 2010 alkaen.

18.5.2010: YleX etsii vuosituhannen alun parasta biisiä

YleX etsii vuosituhannen alun parasta biisiä kesäkuun alkupuolelle kestävässä äänestyksessä. Kanavan valitsemien ehdokkaiden joukossa on myös M.dulorin julkaisemaa musiikkia: Ultramariinin vuonna 2003 ilmestyneen Juuri ja juuri olemassa -albumin laulu Elohopeaa sekä Matti Johannes Koivun kolme vuotta tuoreemmalta Puuhastellen-soolodebyytiltä löytyvä Odota, odota.Äänestämään pääsee täällä.

28.10.2009: Matti Johannes Koivu kiertueelle

Matti Johannes Koivu lähtee yhteiskeikoille Jarkko Martikaisen, Kauko Röyhkän ja Samae Koskisen kanssa. Tie Damaskokseen -niminen kiertue alkaa Helsingin Tavastialta 8.12. ja päättyy Jyväskylän Lutakkoon 12.12. Tämän lisäksi Koivu kiertää pohjoisempia kaupunkeja akustisten soolokeikkojen merkeissä marras-joulukuun taitteessa. Keikkakalenterin viimeisimmät päivitykset voi käydä varmistamassa ohjelmatoimistonverkkosivuilta – alta löytyvät tähän mennessä vahvistetut esiintymiset.27.11.2009 Hospoda Koruna, Kajaani
28.11.2009 Henry’s Pub, Kuopio
3.12.2009 Wanha Jokela, Joensuu
4.12.2009 Ravintola Kaks Ruusua, Varkaus
5.12.2009 Kassan baari, Tohmajärvi
8.12.2009 Tavastia, Helsinki
9.12.2009 Yo-talo, Tampere
10.12.2009 Suisto-klubi, Hämeenlinna
11.12.2009 Klubi, Turku
12.12.2009 Lutakko, Jyväskylä

25.1.2009: Uusi Wojciech-albumi 25.2.

Vaihtoehtoisen suomenkielisen popmusiikin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuva Wojciech julkaisee uuden pitkäsoiton helmikuun lopussa. Albumi kantaa nimeä Monstrolento ja se jatkaa Wojciechin ja M.dulorin keväällä 2007 Sointula-levyllä alkanutta yhteistyötä. Vahvatunnelmainen Sointula noteerattiin monella taholla vuoden onnistuneimpien levyjen joukkoon. Monstrolento-levyllä kiehtovista sanoituksista ja kauniista popsävellyksistä tunnettu Wojciech soi entistä kiteytyneemmin. Yhtyeen tavaramerkiksi muodostunut runsas ja aaltoileva äänimaisema on saanut rinnalleen myös kulmikkaampia sävyjä, mikä on rikastuttanut yhtyeen ilmaisua entisestään. Esimakua levyltä saa Wojciechin MySpace-sivulta, jossa on kuunneltavissa tuoreen singlejulkaisun Pakkasöinä lisäksi myös muita uusia lauluja.

25.1.2009: Matti Johannes Koivun kuulumisia

Matti Johannes Koivun viime talvena julkaistu levy Irwin Goodmanin lauluja herätti kovasti kiinnostusta niin mediassa kuin yleisössäkin. Cover-albumi sai kriittisen kiitoksen lisäksi hyväksynnän myös kansan keskuudessa, ja levy viipyikin albumilistalla viikkokausia sekä poiki Koivulle runsaasti esiintymistilaisuuksia. Kiireisen keikkarupeaman jälkeen Koivu on vetäytynyt valmistelemaan tulevia julkaisuja, muun muassa tuottamaan Suvi Isotalon debyyttialbumia. Esiintymislavoilla Matti Johannes Koivua voi kuitenkin nähdä satunnaisesti – tuoreimmat keikkatiedot löytyvät ohjelmatoimiston verkkosivuilta.

27.2.2008: Irwin Goodmanin lauluja julkaistu

Matti Johannes Koivun kovasti kiinnostusta herättänyt albumi Irwin Goodmanin lauluja on julkaistu 27.2.2008. Irwinin ja Vexi Salmen klassikkolauluja akustisina tulkintoina esittelevä levy on saanut ennakkoon runsaasti niin palstatilaa kuin radiosoittoakin. Myös kriitikot ovat vastaanottaneet levyn kiittäen:”Albumi on tyylipuhdas alusta loppuun asti [–] se taitaa olla hienoin Suomessa koskaan tehty tribuuttilevy, varsinkin jos sanalla tarkoitetaan kunnianosoitusta.”
-Jussi Mäntysaari / Rumba ****”Matti Johannes Koivun piiloradikaalit uudelleen luennat Irwin-klassikoista nyrjäyttävät tutut laulut jännään asentoon ja pakottavat kuulijan tutkimaan niitä avoimin korvin ja mielin.”
-Pekka Laine / Soundi****Esiintymislavoja Matti Johannes Koivu kiertää julkaisun tiimoilta seuraavasti:7.3. Belly, Helsinki
12.3. Wanha Jokela , Joensuu
13.3. Henry’s Pub, Kuopio
14.3. Vakiopaine, Jyväskylä
20.3. Dynamo, Turku
21.3. Hälläpyörä, Hämeenlinna
22.3. Telakka, Tampere
25.3. WeeGee-klubi, Espoo
4.4. Torvi, Runorock, Lahti
24.4. Lutakko, Jyväskylä
1.5. Yo-talo, Tampere
16.5. Isojano-festivaali, Lahti

7.1.2008: Matti Johannes Koivulta levyllinen Irwiniä

Matti Johannes Koivu julkaisee 27.2.2008 akustisen cover-levyn Irwin Goodmanin lauluista. Maistiaisena tulevalta tribuuttilevyltä julkaistaan single ‘Ei tippa tapa’, joka on vapaasti kuunneltavissa myös artistin MySpace-sivulla.Irwin Goodmanin lauluja -levylle on valittu kappaleita kansantaiteilijan koko uran varrelta. Niin Irwinin vuoden 1965 ensisingle En kerro kuinka jouduin naimisiin kuin Ai ai ai kun nuori ois vuodelta 1990 hahmottavat Koivun paneutumista haastavaan tehtävään. Levyn muut kappaleet ovat Las Palmas, Lievestuoreen Liisa, Raha ratkaisee, Tervemenoa jätkänretale, Tositarkoituksin, Työmiehen lauantai ja Vain elämää.

10.12.2007: Topsi ja tohtori Koirasson kerää kiitosta

Matti Johannes Koivun syksyllä julkaistu lastenlevy kerää kiittäviä arvioita. Juha ja Maija Itkosen samannimiseen lastenkirjaan sävelletty levy on huomioitu muutenkin mediassa viime aikoina. Muun muassa Helsingin Sanomista, Iltasanomista, Etelä-Suomen Sanomista, Lapin Kansasta ja Avusta on voinut lukea aiheesta.Uutta materiaaliakin Matti Johannes Koivulta on saatavilla jo pian, sillä Irwin Goodmanin lauluista koostuva akustinen levy julkaistaan helmi-maaliskuussa. Ensimmäinen single-maistiainen on luvassa heti ensi vuoden alussa.Topsi ja tohtori Koirasson -arvioita:Soundi 5/5
Aamulehti Valo 5/5

S-Zone 5/5
Desibeli.net 4,5/5
Nyt-liite 4/5
Rumba4/5″Täydellinen musiikkisatu”

-Mari Koppinen / Helsingin Sanomat

“Lastenlevynä täysi kymppi, ‘aikuiskuuntelussakin’ erittäin nautittava kokonaisuus.”
-Ilkka Valpasvuo / Desibeli.net

“Tarina on koskettava ja loppu onnellinen. Aikuisen korviin valtaosa lauluistakin on laatutyötä: erityisesti Miksen kiltti olla saa ja Pohjoiseen, etelään.”
-Ilkka Mattila / Nyt

28.8.2007: Matti Johannes Koivulta lastenlevy

Matti Johannes Koivu ystävineen on tehnyt lastenlevyn. Topsi ja tohtori Koirasson -niminen albumi ilmestyy 26.9.2007. Levy perustuu Juha ja Maija Itkosen samannimiseen kuvakirjaan, joka on saatavilla yhtä aikaa levyn kanssa. Kirjan kustantaa Otava ja siihen voi tutustua täällä.Topsi ja tohtori Koirasson on kertomus surinalle yliherkästä koirasta, joka löytää avun vaivaansa salaperäisen tohtori Koirassonin johtamasta Äännetukikeskuksesta.Lastenlevy esittelee Matti Johannes Koivun musiikillisesta ilmaisusta uusia puolia: levyn tyylikirjo on laaja ja sovitukset kasvavat jopa musikaalimaisiksi. Pitkäsoitto on 44 minuutin yhtenäinen musiikkisatu, jolla on 14 itsenäistä Topsin ja tohtori Koirassonin tarinaan sävellettyä ja sanoitettua kappaletta. Matti Johannes Koivun lisäksi kappaleita on säveltänyt muun muassa Juha Itkonen, joka vastaa myös sanoituksista.

Levyllä soittaa Matti Johannes Koivun soololevyiltäkin tuttu kokoonpano. Oman mausteensa kokonaisuuteen tuovat myös vierailevat artistit: esimerkiksi Jarkko Martikainen eläytyy tohtori Koirassonin rooliin vakuuttavasti.

5.3.2007: Wojciech: Sointula 14.3.

Kevään toinen M.dulor-levy Wojciechin Sointula julkaistaan 14.3. Wojciech kuuluu vaihtoehtoisen suomenkielisen popmusiikin mielenkiintoisimpiin ja arvostetuimpiin nimiin. Yhtyeen vuonna 2004 julkaistu debyyttilevy ‘Ystävät, toverit’ keräsi ilmestyessään ylistäviä arvioita ja toi yhtyeelle uskollisen kuulijakunnan. Sitä seuranneet minialbumi ‘Tähtiöitä’ ja vuonna 2005 julkaistu pitkäsoitto ‘Ampiainen ompeli’ vankistivat turkulaisyhtyeen asemaa indiefanien ja aika monien muidenkin sydämissä. Nyt julkaistava syksystä 2005 saakka valmisteltu ‘Sointula’ on Wojciechin tähän mennessä hiotuin julkaisu ja niin musiikillisesti kuin lyriikoiltaankin yhtenäinen ja vahvatunnelmainen albumikokonaisuus. Popteos ”Sointulan lämmöstä, Hallavan hyytävästä ja unennopeudella leijuvista huimajaisista”.Harvakseltaan esiintyvä Wojciech juhlistaa levynjulkaisua uudistuneella keikkakokoonpanollaan Tampereen Klubilla 14.3., Turun Klubilla 15.3. ja Jyväskylän Lutakossa 21.3.

Näytteitä levyn kappaleista voi kuunnella yhtyeen MySpace-sivulla.Levy on tilattavissa ennakkoon M.dulorin verkkokaupasta.

16.2.2007: Kovat piipussa listalle

Matti Johannes Koivun toinen soololevy Kovat piipussa on julkaistu ja saatavilla levykaupoista kautta maan. Levy nousi ensimmäisellä viikollaan suoraan albumilistan sijalle 23! Kiitos kaikille levyn ostaneille. Matti Johannes Koivu yhtyeineen kiertää Suomea levyn tiimoilta helmi-maaliskuussa. Keikkapäivät löytyvät ohjelmatoimistonsivuilta.Matti Johannes Koivusta ja tuoreesta levystä on viime aikoina voinut lukea Rumbasta Soundista, Suesta, Imagesta ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä, Hämeen Sanomistaja monesta muusta lehdestä.Arvioita Kovat piipussa -levystä voi lukea muun muassa oheisista linkeistä.
Soundi, MTV3, Rockmusica.net, Aamulehti/Valo, Smack the Jack, Vee, Auran Aallot.Näytteitä levyn kappaleista löytyy Koivun MySpace-sivulta.Levyn voi tilata myös suoraan M.dulorin verkkokaupasta.

17.1.2007: Matti Johannes Koivu: Kovat piipussa 7.2.

Matti Johannes Koivujulkaisee seuraajan kehutulle Puuhastellen-debyytille 7.2. Niin kriitikoiden kuin yleisönkin kiittelemä Puuhastellen poiki Koivulle alkuvuodesta 2006 runsaasti keikkoja, muun muassa pestin Egotripin viimekeväisen kiertueen lämmittelijänä.Kevään ja kesän esiintymisten jälkeen Matti Johannes Koivu yhtyeineen vetäytyi studioon nauhoittamaan uutta albumia. Keikkailun myötä yhteen hitsaantunut soitto haluttiin taltioida aidoimmillaan ja kaikki Kovat piipussa -levyn kappaleet nauhoitettiinkin kerralla koko yhtyeen soittaessa mukana.Debyyttiä hallinnut akustinen tunnelmointi on nyt saanut seurakseen ainakin pari vuosikymmentä tuoreempiakin sävyjä. Tällä kertaa kitaroihin on kytketty sähköt ja mukana on myös 70-luvun popista muistuttavia koskettimia sekä maukkaita lauluharmonioita.Koivun sanoituksissa pieni lomittuu suureen ja kepeä muuttuu kuin varkain syvälliseksi. Levyn kertojahahmo elää toisinaan vuokramiehen ja kansaneläkelaitoksen ristipaineessa, välillä taas ajelehditaan vailla päämäärää ja lakaistaan menneisyys kanavaan.

Levyn julkaisun myötä Matti Johannes Koivu yhtyeineen lähtee kiertueelle. Keikkapäivät löytyvät ohjelmatoimiston sivuilta.

16.11.2007: Wojciech: Ilotulta

M.dulor julkaisee suomenkielisen vaihtoehtopopin mielenkiintoisimpiin nimiin lukeutuvan Wojciechin kolmannen pitkäsoiton maaliskuussa 2007. Ensimmäinen näyte levyltä on julkaistu. Lataa näyte Ilotulta-singlestä täältä.

28.11.2006: Matti Johannes Koivulla kovat piipussa!

Tammikuussa 2006 soolodebyyttinsä Puuhastellen julkaissut Matti Johannes Koivu julkaisee uuden levyn ensi helmikuussa. Puuhastellen sai ilmestyessään innostuneen vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin ja poiki Koivulle muun muassa pestin Egotripin kevään kiertueen lämmittelijänä. Esiintymisten tauottua Matti Johannes Koivu yhtyeineen piipahti studiossa äänittämässä uuden levyn, jolta on julkaistu tällä viikolla radiosingle Kovat piipussa. Niin ikään Kovat piipussa -nimeä kantava albumi ilmestyy 7.2.2007.Kuuntele näytä kappaleesta täältä.

28.11.2006: Wojciech ja M.dulor yhteistyöhön

M.dulor julkaisee suomenkielisen vaihtoehtopopin mielenkiintoisimpiin nimiin lukeutuvan Wojciechin kolmannen studioalbumin maaliskuussa 2007. Yhtye työstää parhaillaan seuraajaa Ystävät ja toverit ja Ampiainen ompeli -pitkäsoitoille sekä Tähtiöitä-minialbumille.Yhtyeen laulaja-kitaristi Jari Oisalo kertoo uuden materiaalin olevan ‘aamu-unista’ ja ‘sinistä’. Vastapainoksi luvassa on toki myös ‘pörinää ja surinaa Tohtori Sykerön hengessä’. Albumi on saanut nimekseen Sointula ja siltä julkaistaan tammikuussa single Ilotulta.Nauhoitusten etenemisestä voi lukea osoitteesta http://www.myspace.com/voitsek

25.1.2006: Kauempana kuin kuu ja Puuhastellen julkaistu

Matti Johannes Koivun soolodebyytti Puuhastellen ja Ultramariinin kuusi uutta ja kuusi remixattua biisiä sisältävä Kauempana kuin kuu ovat saatavilla levykaupoista kautta maan – jakelusta vastaa aiempien julkaisujemme tapaan Edel. Voit ostaa levyt edullisesti myös suoraan M.dulorin verkkokaupasta.Muun muassa Soundin, Rumban ja Suen uusista numeroista löytyy juttuja ja arvioita julkaisuista.

16.1.2006: Puuhastellen YleQ:lla, Ultramariini YleX:llä

Puuhastellen soi YleQ:n Popstudion viikon kolme albumina. 24.1. on vuorossa Matti Johannes Koivun haastattelu samassa ohjelmassa – luvassa myös muutama akustinen kappale. Ultramariini puolestaan vierailee YleX:n X-ryhmän haastattelussa 17.1. noin kello 19.00. Yhtye on aiemmin samana päivänä myös Radio Helsingin haastattelussa. Media-alasivulta löytyy uusia Ultramariini-kuvia.

9.1.2006: Puuhastellen YleX:n viikon albumina!

Matti Johannes Koivun Puuhastellen soi tällä viikolla YleX:n viikon albumina. Kaupoista levy löytyy Ultramariinin Kauempana kuin kuu -albumin tapaan 25.1.

4.1.2006: Knipi voitti Ultramariinin remix-kilpailun

Ultramariinin syksyllä käynnistämä remix-kilpailu on päättynyt ja ratkennut. Voiton vei Egotripistä tuttu Knipi kauniin pelkistetyllä jousisovituksellaan. Knipin versio kappaleesta Hämmästyttävä muuttuva poika kuullaan Ultramariinin 25.1.2006 julkaistavalla levyllä yhdessä viiden muun remixin ja kuuden uuden Ultramariini-kappaleen kanssa. Muut levyn remixit ovat tehneet Viola, Wojciech, Phuzy, Arttu Tolonen, sekä Jarno Alho, jonka uudelleenversiolla Suudelma-kappaleesta kuullaan Matti Johannes Koivun ja Iisa Pajulan (Regina) duetto. Remix-kilvan satoa julkaistaan myös yhtyeen verkkosivuilla levynjulkaisun yhteydessä.Tästä voi ladata näytteen levyn kappaleesta Me olemme koskettaneet tähtiä.

9.12.2005: Matti Johannes Koivun debyyttisingle julkaistu

Matti Johannes Koivun ensimmäinen single Odota, odota on julkaistu. Kappale soi viikolla 49 YleX:n tehobiisinä. Matin uudet verkkosivut löytyvät täältä.Sekä Matti Johannes Koivun debyyttialbumi Puuhastellen että Ultramariinin tuplaminialbumi Kauempana kuin kuu julkaistaan 25.1.2006.

11.11.2005: Ultramariinin remix-kilpa päättyi

Ultramariinin syyskuussa käynnistämä remix-kilpailu on päättynyt. Voittajaksi valittu kappale kuullaan yhtyeen tammikuussa julkaistavalla tuplaminialbumilla. Lisäksi mielenkiintoisimmat uudelleenversioinnit julkaistaan Ultramariinin verkkosivuilla samaan aikaan levyn kanssa. Kilpailun tuloksista tiedotetaan lähiaikoina.Matti Johannes Koivun ensimmäinen single on nimeltään ‘Odota, odota’ ja se julkaistaan marraskuun lopussa. Mp3-näytteitä luvassa pian.

7.9.2005: Uusia julkaisuja

Ultramariinin seuraavan levyn julkaisuajankohdaksi on varmistunut tammikuu 2006. Levy tulee sisältämään kuusi uutta Ultramariini-laulua sekä useita remixejä Kevään ja kesän tähtikuvioita -albumin kappaleista. Yhtye on käynnistänyt levyn tiimoilta myös remix-kilpailun, josta löytyy lisätietoja täältä.Samaan aikaan Ultramariinin kanssa julkaistaan yhtyeen laulajan Matti Johannes Koivun soololevy. Esimakua saadaan singlen muodossa jo syksyllä.Sairio Shoreline Pathwayn levyn julkaisua on puolestaan siirretty. Syksylle suunniteltua albumia ei julkaista alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

6.6.2005: Kevään ja kesän tähtikuvioita verkkokaupassa.

Ultramariinin toinen albumi Kevään ja kesän tähtikuvioita on nyt ostettavissa M.dulorin verkkokaupasta.Levyltä on myös lohkaistu toinen single. Ikuisesti on toimitettu radioihin ja soi jo YleQ:n soittolistalla.
Lataa tästänäyte kappaleesta.Ohessa arvosteluja albumista:
Cinema SF
Demari
Meteli.net
Mesta.net
Soundi
Desibeli.net
Nöjesguiden
Image
Noise.fi
Nyt-liite

25.4.2005: Kevään ja kesän tähtikuvioita listalle!

Ultramariinin toinen pitkäsoitto Kevään ja kesän tähtikuvioita nousi ilmestymisviikollaan albumilistansijalle 37.Yhtye palaa studioon jo kesällä – sunnitelmissa on julkaista minialbumi ensi syksynä.

13.4.2005: Kevään ja kesän tähtikuvioita julkaistu

Ultramariinin toinen pitkäsoitto Kevään ja kesän tähtikuvioita julkaistiin 13.4. Levyä saa kaikista hyvistä levykaupoista, jakelusta vastaa edel.Levyltä julkaistu promosingle Hämmästyttävä muuttuva poika on YleX:n soittolistalla. Kanavan X-ryhmä -ohjelma haastattelee Ultramariinia 19.4. ja YleQ:n Popstudio 26.4.Yhtyeen kevään ja kesän keikkapäivät löytyvät täältä.Sekä Rumban että Soundin seuraavista numeroista löytyy juttua Ultramariinista.

15.3.2005: Ultramariini: Kevään ja kesän tähtikuvioita

Seuraajaa kehutulle Juuri ja juuri olemassa -debyytilleen viime kuukaudet työstänyt Ultramariini on saanut toisen levynsä valmiiksi. Albumi kantaa nimeä

Kevään ja kesän tähtikuvioitaja se ilmestyy 13.4. Julkaisun jälkeen yhtye kiertää Suomea seuraavasti.13.4. Hämeenlinna, Metropol
21.4. Oulu, 45 Special
23.4. Jyväskylä, Lutakko
24.4. Tammela
27.4. Tampere, Klubi
28.4. Turku, Klubi
5.5. Joensuu, Bepop
6.5. Lahti, Torvi
7.5. Outokumpu
11.5. Helsinki, Tavastia
14.5. Kuopio, Henry’s Pub
9.6. Helsinki, SenaatintoriLevyn ensimmäinen promosingle Hämmästyttävä muuttuva poika julkaistaan tällä viikolla – sitä voi toivoa esimerkiksi seuraavilta radioasemilta.YleX, Radio SuomiPop, Radio Helsinki, Radio City

3.2.2005: Sairio Shoreline Pathway mediassa

Sairio Shoreline Pathwayn tuore Lahja-ep on saanut mukavasti radiosoittoa. Ep:n kappaleita on voinut viime päivinä kuulla ainakin YleX:n, YleQ:n ja Radio Helsingin taajuuksilla. Lisäsoittoa voi toivoa asemien verkkosivuilta. Tuoreimmasta Rumbasta puolestaan löytyy ep:n arvio.

17.1.2005: Sairio Shoreline Pathway: Lahja-ep


Musiikintekijäkollektiivi Sairio Shoreline Pathway julkaisee ep:n 26.1.2005. Neljä suomenkielistä elektronista laulelmaa sisältävä Lahja-ep on yhtyeen toinen julkaisu – vuonna 2002 julkaistu minialbumi Enne herätti mielenkiintoa yhdistelemällä folkia, dubia ja elektroa. Ep:n kappaleisiin voi tutustua jo ennen julkaisupäivää: mp3-näytteitä löytyy täältä. Levyn voi ostaa 26.1. alkaen joko täältä tai hyvistä levykaupoista.

29.11.2004: Ultramariini studioon.

Ultramariini aloittaa toisen pitkäsoittonsa nauhoitukset joulukuussa. Kenraaliharjoituksena studiosessioille toimii 1.12. Turussa järjestettävä Fuck Aids -hyväntekeväisyyskonsertti, jossa on mahdollista kuulla myös tulevan levyn kappaleita. Samassa yhteydessä yhtye kertoo kuulumisiaan YleX:n X-ryhmän haastattelussa noin kello 18.30.

10.11.2004: Sairio Shoreline Pathway julkaisee ep:n.

Sairio Shoreline Pathway työskentelee ep-julkaisun parissa. Elektronista musiikkia tekevä kollektiivi viimeistelee parhaillaan neljän kappaleen ep:tä – luvassa on hämmentävää ja kaunista musiikkia. Julkaisuajankohdaksi on varmistunut tammikuu 2005. Yhtyeen kotisivut löytyvät osoitteesta www.sairioshorelinepathway.net ja yhtyeen ensimmäisen julkaisun, Enne-minialbumin voi ostaa täältä.

22.9.2004: Ultramariinilta single!

Ultramariinin single Kaupunginpuisto/Soma on julkaistu 17.9. Lyhytsoitto sisältää kaksi aiemmin kuulematonta kappaletta. Juuri ja juuri olemassa albumilta tutun Kaupunginpuiston lisäksi levyltä löytyvät ainoastaan tässä yhteydessä julkaistavat Soma ja Havunneulasia uima-altaan pohjalla. Mp3-näytteitä kappaleista voi kuunnella yhtyeen kotisivuilla osoitteessa www.ultramariini.net.